Yolcunun Koltukta Unuttugu Telefonu Çalan Taksici Kamerada

Sisli’de yolcunun koltukta unuttugu telefonu çalan taksici önce araç kamerasina, sonra polise yakalandi. Taksicinin soför karti iptal edildi.

Yolcunun Koltukta Unuttugu Telefonu Çalan Taksici Kamerada
Olay, 11 Kasim günü Sisli Gülbahar Mahallesi’nde yasandi. Filistinli A.M.A.G 23.15’te beraberindeki kisilerle Kagithane Nurtepe’den taksiye bindi. Ön koltukta oturan A.M.A.G., saat 23.43’te Zincirlidere Caddesi’ne geldiginde yanindakilerle birlikte taksiden indi. A.M.A.G. taksiden indikten bir süre sonra telefonu araçta unuttugunu fark etti. Taksiciye ulasamayan A.M.A.G., Kustepe Polis Merkezi Amirligine giderek ifade verdi.

Taksici bulundu fakat telefonu görmedigini söyledi

Sisli polisi, vakit kaybetmeden A.M.A.G.’in telefonunu bulmak için çalisma baslatti. Filistinli’nin bindigi taksiyi kullanan kisinin S.A. isimli sahis oldugu tespit edildi. Emniyete götürülerek ifadesi alinan S.A., müsterileri biraktiktan sonra çalismaya devam ettigini ve aracinda herhangi bir telefon görmedigini, bulan veya alan olmus ise de bilmedigini söyledi.



Araç içi kamera incelenince gerçek ortaya çikti

Sürücünün ifadesinin alinmasinin ardindan Sisli polisi, çalismalarina devam etti. Takside bulunan araç kamerasi görüntülerini inceleyen polis, A.M.A.G.’nin telefonunu koltukta unutarak araçtan indigini, bir süre sonra taksi soförünün cep telefonunu görüp aldigini, bir müddet telefonu inceledigini ve sonrasinda ise araç kullanmaya devam ettigini tespit etti. Bunun üzerine S.A. gözaltina alinarak emniyete götürüldü.

Baska bir telefonu müsterininkiymis gibi polise teslim etmis

Ifadesi yeniden alinan S.A. bu kez, aracinin ön sag yolcu koltugun üzerinde kime ait oldugunu bilmedigi bir telefon buldugunu, içerisinde sim kart bulunmadigini ve evde çocuklari oyun oynadigi için telefonu sifirladigini, telefonu da kendi rizasiyla polis merkezine teslim ettigini söyledi.

Ancak polisin incelemesinde S.A.’nin teslim ettigi telefonun Filistinli A.M.A.G.’ye ait olmadigi, sahsin telefonlari degistirdigi belirlendi.

Taksicinin soför karti iptal edildi

Telefonu çaldigi tespit edilen S.A. hakkinda "Açiktan Hirsizlik" suçundan adli islem yapildi. Öte yandan, IBB Toplu Ulasim Hizmetleri Müdürlügü (TUHIM) ile gerekli yazismalar yapilarak, ticari taksiye 7 günlügüne ruhsat iptali uygulanirken, S.A.’nin da soför karti iptal edildi.
Kaynak: İHA