YÖK Baskani Prof. Dr. Özvar, Dicle Üniversitesinde Ögrencilerle Bir Araya Geldi Açiklamasi

'Türkiye'de 200'ün üzerinde yüksek ögretim kurumu var. Bu kurumlarda 250 bini bulan uluslararasi ögrencimiz var. Yani bir çeyrek milyon ögrencimize Türkiye'de ev sahipligi yapiyoruz'

Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, Dicle Üniversitesinde (DÜ) egitim gören uluslararasi ögrenciler ve Türk sporcu ögrencilerle bir araya geldi.

Prof. Dr. Özvar, beraberindeki YÖK Yürütme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Naci Gündogan ve Prof. Dr. Ömer Açikgöz ile DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç'u ziyaret etti.

Daha sonra rektörlük binasi toplanti salonunda ögrencilerle görüsen Özvar, ögrencilerle bir süre sohbet etti.

Özvar, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, uluslararasi ögrencilerin Dicle Üniversitesine olan ilgisinden dolayi mutlu oldugunu söyledi.

Uluslararasi ögrencilere egitim vermekten duydugu memnuniyeti dile getiren Özvar, sunlari kaydetti:

"Türkiye uluslararasi ögrenciler için cazip bir destinasyon varis noktasi diyebiliriz. Yüksek ögretimlerini tamamlayabilecekleri, burada yetisebilecekleri çok önemli bir merkez, dünyanin son yillarda yüksek ögretim alaninda yildizi parlayan ülkelerden bir tanesi. Türkiye'deki yüksek ögretim kurumlari bir bütün olarak dünyada rekabetçi bir egitim veren kurumlardir. Türkiye'de 200'ün üzerinde yüksek ögretim kurumu var. Bu kurumlarda 250 bini bulan uluslararasi ögrencimiz var. Yani bir çeyrek milyon ögrencimize Türkiye'de ev sahipligi yapiyoruz."

Dünyanin her yerinden ögrencilerin Türkiye'ye geldigini aktaran Özvar, "Dicle Üniversitesinde güzel bir egitim aldiginizi, kaliteli programlarda ögrenim gördügünüzü biliyorum. Diyarbakir'imizin bu güzide üniversitesinde çok sayida uluslararasi ögrencilerimizin olmasi bizler açisinda fevkalade önemli." dedi.

Olimpiyatlarda derece alan sporcu ögrencileri tebrik eden Özvar, ögrencilerin basarilarindan dolayi gurur duydugunu söyledi.
Kaynak: AA