YEE, Nijerya'da Yüz Yüze Türkçe Egitim Vermeye Basladi

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Bati Afrika ülkesi Nijerya'da yüz yüze Türkçe dil kursu düzenliyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle iki ay önce çevrim içi baslatilan Türkçe dil kurslarinda, baskent Abuja'da yeni açilan YEE Türk kültür merkezinde yüz yüze egitime geçildi.

YEE Nijerya Egitim Koordinatörü Furkan Kurt, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Kovid-19 nedeniyle Nijeryalilara bir süre çevrim içi Türkçe dersleri verdiklerini, salginin kontrol altina alinmasiyla yüz yüze derslere geçtiklerini belirtti.

Kurt, daha önce Kazakistan ve Makedonya gibi ülkelerde görev yaptigini ancak ilk defa Afrika'ya geldigini söyledi.

Nijerya'da bulunmaktan duydugu memnuniyeti dile getiren Kurt, "Burada Türkçe egitim vermek de ayri heyecan verici. Türk dünyasindan uzakta bir cografyada Türkçe ögrenmek isteyen olmasi beni çok mutlu etti." dedi.

Kurt, ülkede Türkçeye yogun ilgi oldugunu, kurslara gelen Nijeryalilarin disinda ülkede bulunan yabanci misyon temsilcilerinin de bulundugunu aktardi.

Nijerya YEE Müdürü Macit Koç da Nijeryalilarin Türkiye'yi, Türk yemeklerini ve kültürünü merak ettigini bu nedenle merkeze de yogun ilgi oldugunu söyledi.

Koç, Türkçe dersleri disinda zaman zaman merkezde Türk kültürünü sergilemek için etkinlikler düzenlenecegini ifade etti.

Kaynak: AA