Vavacars'in Türkiye'ye Yatirimi 200 Milyon Dolara Ulasacak

VavaCars Üst Yöneticisi ve Kurucu Ortagi Lawrence Merritt: 'Yeni açilacak merkezlerle ikinci el araç alimsatiminda anahtar teslim seklinde tüm hizmetleri tek elde birlestiriyoruz. Türkiye'de 100 bin metrekarelik bir alanda yapacagimiz yatirimla, en büyük muayene ve araç yenileme merkezi olacagiz' 'VavaCars olarak son teknolojilerin kullanildigi yatirimimizla sektörde katma deger yaratacagiz ve genç istihdama katki saglayacagiz. Su anda 280 olan çalisan sayimizi gelecek yil bin kisiye çikarmayi planliyoruz'

Ikinci el online araç alim-satim platformu VavaCars'in Türkiye'ye toplam yatirim tutari 200 milyon dolara ulasacak.

Sirket açiklamasina göre, 2019 yilinda Istanbul merkezli olarak kurulan ve kendi is modeliyle yatirimlarina devam eden VavaCars, üçüncü yilinda yatirimlarini sürdürüyor. Gelecek yil Türkiye'nin en büyük muayene ve araç yenileme merkezlerini açmaya hazirlanan sirket, Ankara, Istanbul ve Izmir'deki IRC (Inspection And Reconditioning Center) yatirimlariyla muayene ve araç yenileme merkezlerini devreye alacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen VavaCars Üst Yöneticisi (CEO) ve Kurucu Ortagi Lawrence Merritt, ikinci el araç pazarinda "anahtar teslim" ve "en güvenilir" islem platformunu olusturma hedefiyle yola çiktiklarini belirterek, "VavaCars olarak Petrol Ofisi is birligi ve güvencesiyle Türkiye'de bulunmak bizim için oldukça önemli bir avantaj. Türkiye, 50 milyar dolar büyüklügündeki ikinci el araç pazariyla Avrupa'da Ingiltere, Fransa ve Almanya’nin ardindan dördüncü konumda yer aliyor. Türkiye'nin potansiyelini yüksek olarak degerlendiriyor ve gelecek vaat eden bir pazar olarak görüyoruz. Bu nedenlerle 2022'de Türkiye’ye yapacagimiz yatirimi artirma karari aldik. Türkiye'den dogan bir marka olarak büyümemize hiz kesmeden devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

Ankara, Istanbul ve Izmir'de açilacak yeni merkezler kanaliyla yurt geneline yayilmayi hedeflediklerini aktaran Merritt, sunlari kaydetti:

"Yeni açilacak merkezlerle ikinci el araç alim-satiminda anahtar teslim seklinde tüm hizmetleri tek elde birlestiriyoruz. Türkiye'de 100 bin metrekarelik bir alanda yapacagimiz yatirimla, en büyük muayene ve araç yenileme merkezi olacagiz. VavaCars'tan alinacak bir araç, Türkiye'de bir müsteri için olabilecek en iyi ikinci el araç olacak. IRC yatirimlarimizla birlikte 2022'deki toplam yatirim rakamimiz 200 milyon dolari bulacak. Bu yatirimla daha önce böyle bir tesis bulunmayan Türkiye'de, oyunun kurallarini degistirerek tüketiciler için çitayi yükseltmis olacagiz.

Sektörde simdiye kadar yapilmis en büyük yatirima imza atacagiz. Muayene ve optimize edilmis üretim hatlarini test ederek, yikama, kalite kontrol, mekanik servis, çürüme/balans, lastik servisi, boya/gövde, boyasiz onarim servisi, kuaför servisi, fotograf stüdyosu gibi istasyonlari tek çati altinda birlestiriyoruz. Açilacak yeni merkezlerde, satisi yapilan ikinci el araçlar, VavaCars’in uzman ekibi tarafindan tam donanimli bir servise tâbi tutularak bakimlari yapilacak. Ikinci el araçlar, kullanicisina en yüksek standartta ve tamamen yenilenmis sekilde sunulacak."

- "Çalisan sayimizi gelecek yil bin kisiye çikarmayi planliyoruz"

Lawrence Merritt, Türkiye'de öncüsü olduklari bir is modeliyle hizmet verdiklerini belirterek, müsterilerine, dijitallesmenin ve teknolojinin tüm imkanlarindan yararlanarak üst düzey bir hizmet sunduklarini ifade etti.

Tam otomatik fotograf teknolojileri, RFID ile araç ve süreç takibi, girdap akimi frenleme teknolojisi kullanilan istasyonlarinda, test ve yol simülasyon cihazlarinin yapay zeka tabanli simülasyon teknikleriyle donatildigini aktaran Merritt, su ifadeleri kullandi:

"Zaman kazandirici, güvenli ve profesyonel hizmetimizin yapisinda, yapay zeka ve otomatik ögrenme sistemleri olusturarak daha iyi ürünler ve deneyimler yaratmayi hedefliyoruz. Örnegin, müsterilerimizin araçlarina daha hizli ve daha objektif bir degerleme saglamak adina eski analog sistemi, otomatik ögrenme algoritmalari ile degistirerek ekspertiz sürecini önemli ölçüde kisaltiyoruz. Her zaman inovatif ve hayati kolaylastirici çözümler sunmaya devam edecegiz.

Yeni yatirimimizla genç istihdamina da önemli bir katki yapacagiz. Türkiye, yas ortalamasi 32 olan, degisimi kucaklamaya ve daha iyi bir yasam sürdürmeye istekli, genç bir nüfusa sahip. Bunlarin yani sira Türkiye'de müsteri bagliligini saglamak için harika bir yetenek havuzu oldugunu düsünüyoruz. VavaCars olarak son teknolojilerin kullanildigi yatirimimizla sektörde katma deger yaratacagiz ve genç istihdama katki saglayacagiz. Su anda 280 olan çalisan sayimizi gelecek yil bin kisiye çikarmayi planliyoruz."
Kaynak: AA