Vali Akbiyik Açiklamasi 'Egitimde Büyük Mesafe Kat Ettik'

Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, Hakkari’de yaptiklari çalismalarla egitimde büyük mesafe kat ettiklerini söyledi.

Vali Akbiyik Açiklamasi 'Egitimde Büyük Mesafe Kat Ettik'
Türkiye Odalar Borsalar Birligi (TOBB) Mesleki Egitim Merkezi tarafindan düzenlenen Mesleki Egitimi Tanitma ve Yayginlastirma Projesi (METYAP) tanitim ve bilgilendirme toplantisina Vali Idris Akbiyik, Milli Egitim Müdürü Bilal Gür, TOBB Mesleki Egitim Merkezi Müdürü Abdullah Karatas, müdür yardimcilari, sube müdürleri ve ildeki gazeteciler katildi.

Milli Egitim Müdürü Bilal Gür, Vali Idris Akbiyik’in himayelerinde çok güzel hizmetler yapildigini belirterek, bu hizmetlerden dolayi Vali Akbiyik’a tesekkür etti.

Vali Akbiyik ise Hakkari’nin eski Hakkari olmadigini belirterek, degisim ve dönüsümün yasandigini ifade etti.

Egitimde büyük mesafe kat ettiklerini dile getiren Vali Akbiyik, “Bir zamanlar burada ögrenciler tip fakültesi ve egitim fakültesi kazanmazken simdi çok sayida ögrencimiz tip ve egitim fakültesini kazandi. Egitimde çok iyi bir yere geldigimizi söyleyebilirim” seklinde konustu.

TOBB Mesleki Egitim Merkezi Müdürü Abdullah Karatas ise 2021-2022 egitim ögretim yili kayitlarinin devam ettigini söyleyerek, “Toplamda 630 ögrenci kayitlidir. 147 ögrenci kalfalik, 51 ögrenci ustalik, 352 ögrenci ustalik telafi programi, 35 ögrenci lise telafi programi, 45 ögrenci is pedagojisi (usta ögreticilik) programina kayitlidir. Bakanligimizin yaptigi açiklama ve tesviklerden sonra ögretmenlerimiz saha çalismalarina çikmis, ilimizdeki bütün meslek alanlarina ait is yerlerini gezerek gerekli bilgilendirmeleri yapmislardir. Bu çalismalar neticesinde ögrenci sayimiz yüzde 100’ün üzerine çikmistir” seklinde konustu.

Vali Akbiyik, TOBB Mesleki Egitim Merkezi atölyelerini ziyaret ederek, çalismalar hakkinda bilgi aldi.
Kaynak: İHA