Suudi Arabistan Açiklamasi Viyana'daki Nükleer Müzakerelerde Iran'in Tavri Iyimserlik Göstermiyor

Suudi Arabistan Disisleri Bakani Faysal bin Ferhan, Iran'in Viyana'da süren nükleer anlasma müzakerelerindeki tavrinin iyimser olmadigini söyledi.

Suudi Arabistan resmi televizyon kanali, Ferhan'in Riyad'da düzenlenen 42. Körfez Isbirligi Konseyi (KIK) Zirvesi'nin sonunda düzenlenen basin toplantisini yayimladi.

Basin toplantisinda konusan Ferhan, "KIK ülkeleri, Viyana'daki (Iran nükleer) görüsmeleri takip ediyor. Biz de nükleer programiyla en çok tehdit altinda olan ülkeler oldugumuz için müzakerelerde bulunmamizin daha dogru oldugunu ifade ettik." dedi.

Kendilerine gelen haberlere göre, Iran'in müzakerelerde sert tutum içinde bulundugunun belli oldugunu dile getiren Ferhan, anlasmaya varilmis birçok konuda Tahran’in geri adim attigini ve bunun hiç süphesiz endise verici oldugunu ifade etti.

Ferhan, Viyana’daki müzakerelerin basarili olmasini ve bölgedeki krizin fitilini çeken, gerçek ortakliklari insa edecek sürece ulastiran daha uzun bir anlasmaya ulasilmasi temennisinde bulundu ancak Iran'dan Körfez ülkelerine iliskin degisen bir tavir gözlemleyemediklerini belirtti.

Kaynak: AA