Sirnak'ta Eksi 22 Derecede Yaylaya Terk Edilen Hayvanlara, Kaymakamlik Ile Tarim Ve Orman Müdürlügü Sahip Çikti

Sirnak’in Beytüssebap ilçesinde, 2 bin 650 rakimli Farasin, Akarsu ve Toptepe gibi yaylalari terk eden göçerler, at, esek ve katirlari eksi 22 derece havanin hakim oldugu bölgeye birakti. Kaymakamlik, Tarim ve Orman Müdürlügü, hayvanlara sahip çikan vatandaslara destek verecek.

Sirnak'ta Eksi 22 Derecede Yaylaya Terk Edilen Hayvanlara, Kaymakamlik Ile Tarim Ve Orman Müdürlügü Sahip Çikti
Göçerler, Beytüssebap ilçesindeki 2 bin 650 rakimli Farasin, Akarsu, Toptepe gibi yayla ve köylerden kis dönüsünü tamamladi. Göçerler, beraberinde götürdükleri at, esek ve katirlari eksi 22 derece havada geride birakti. Beytüssebap Kaymakamligina gelen talep üzerine ilçe kaymakami Hasan Uguz’un talimatiyla Tarim ve Orman Müdürü Salih Aktas, gazeteciler ve arama ekibi yaylaya çikarak hayvanlari bulmak için arama baslatti. 7 saatlik arama sonrasi kayalik alana siginmis halde bulunan at, esek ve katirlar yüksek rakimli yaylada ekipler tarafindan kurtarildi. Kaymakam Uguz’in 5 ay boyunca hayvanlara bakacaklara yem ve maas desteginde bulunacaklarini belirtmesi üzerine vatandaslar sahiplendi.

Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Salih Aktas, donmak üzere olan hayvanlari kurtardiklarini ifade ederek, hayvanlarin durumunu sosyal medyadan ögrendiklerini söyledi.

Aktas, “Konuyu kaymakamimiz Hasan Uguz’a arz ettim. Ekiplerimizle beraber yaylaya çiktik. Bu yaylalar Sirnak ili ve ilçelerinin kullandigi bir yayla. Bahar aylarinda gelip sonbahar ’da giden göçerler, gittiklerinde hayvanlarini birakip ölüme terk etmisler. Kaymakam bey de bize destek oldu. Bu sene 5 bin ’in üzerinde 300’den fazla aile gelmisti. Yaylada kalan köylülerle sabahtan aramaya basladik. Burada bakimlarini üstlenecek olan bir vatandasimiz için kaymakamimiz destek verecegini söyledi.

Donmak üzereyken daglardan indirdik. Buradan göçerlere seslenerek ricam sudur. Bu hayvanlari beraberinde götürsünler, burada birakmalari etik degil, insani bir durum degil. Gelecek sene geldiklerinde hayvanlarini tekrar teslim edecegiz. Ama bir daha böyle yapmasinlar, lütfen” dedi.

Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Salih Aktas, konuya hassasiyetlerinden dolayi Ihlas Haber Ajansi ekibine tesekkür ettigini kaydetti.

Kaynak: İHA