Sanat Günesi Üsküdar'da Mine Geçili Konseri Ile Anildi

Üsküdar Belediyesi, Sanat Günesi Zeki Müren’in 90’inci yas gününe ithafen Türk sanat müziginin yeni temsilcilerinden Mine Geçili’yi Istanbullularla bulusturdu. Konsere katilan vatandaslar Türk Sanat Müzigi ziyafeti yasadi.

Sanat Günesi Üsküdar'da Mine Geçili Konseri Ile Anildi


Üsküdar Belediyesi Sanat Günesi Zeki Müren’in 90’inci yas gününe ithafen Baglarbasi Kongre ve Kültür Merkezinde dün aksam Mine Geçili konseri gerçeklestirdi. Konserde vatandaslar Türk Sanat Müzigi esliginde keyifli anlar yasadi. Sanat Günesi Zeki Müren’in seslendirdigi eserleri kendine has üslubuyla yorumlayan Mine Geçili Üsküdar’da sahne aldi. Sevilen sanatçi, vatandaslara müzik ziyafeti yasatti. Türk Sanat Müzigi hayranlari konsere yogun ilgi gösterdi.

Konser öncesi açiklamada bulunan sanatçi Mine Geçili, "6 Aralik Zeki Müren’in, sanat günesimizin dogum günüydü. Hem de 6 Aralik Türk sanat müzigi günüydü. Yaklasik on yildir kutlaniyor. Hem de birbirinden güzel Türk müzigi eserlerini dinleyiciyle bulusturacagimiz Gümüs Mikrofon sarkilari bu aksam Üsküdarlilarla bulusacak. Sarkilarimizdan bazilari “Beni kör kuyularda merdivensiz biraktin, bir demet yasemen, zehretme hayati bana cananim ve fikrimin ince gülü. Birbirinden güzel Türk müzigi eserleriyle Üsküdarlilari bugün bir tura çikartacagiz, sarkilarin turuna. Gümüs mikrofonda söylenen bütün sarkilari biz de izleyicilerimizle dinleyicilerimizle birlikte söyleyecegiz” ifadelerini kullandi.

Sanatçi Mine Geçili’nin çocukluk arkadasi olan Pelin Degirmenci, “Mine Geçili’nin sarkilarina belki bu salondaki misafirlerden en uzun süreli dinleme sansi olanlardan biriyim. Bu gece onu yalniz birakmadim, yaninda olmak istedim. Çocukluk arkadasim. Her asamasini biliyorum ve gurur duyuyorum onunla ve dinlemeye devam edecegim” seklinde konustu.



Konsere katilim saglayan ögretmen Hatice Gül Demir, “Öncelikle Zeki Müren’in 90’inci dogum günü üzerine düzenlenmis bir konser. Ben çok tesekkür ederim, Mine Geçili sesi çok güzel olan bir sanatçi. Bu etkinlikleri düzenledigi için Üsküdar Belediyesine çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA