Rektör Sahin Açiklamasi 'Tüm Imkanlarimizla Ögrencilerin Emrine Amadeyiz'

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sahin, kampüste kültür, sanat ve spor gibi derinlikli alanlara dair son derece güçlü bir altyapi oldugunu belirterek, “Tüm imkanlarimizla ögrencilerin emrine amadeyiz” dedi.

Rektör Sahin Açiklamasi 'Tüm Imkanlarimizla Ögrencilerin Emrine Amadeyiz'
Rektör Sahin, Saglik Bilimleri Fakültesi’nde bulunan ve topluluklara tahsis edilen odalarda ögrencileri ziyaret etti. Ögrenci topluluklarinin kisa ve orta vadede ne gibi etkinlikler yapmayi planladiklarina dair bilgiler alan Prof. Sahin, ögrencilerin merkezinde oldugu çok sayida is üretmeyi istediklerini dile getirdi. Topluluklara tahsis edilen odalarin etkinlik planlamalari, toplantilar, belge ve materyal barindirma gibi temel ihtiyaçlara karsilik verebilecek nitelikte oldugunu ifade eden ASÜ Rektörü Sahin, “Daha önceleri topluluklarimiz el yordamiyla islerini halletmeye çalisiyor ve bir hayli zorlaniyorlardi. Biz, tüm topluluklarimiza odalar tahsis ettik ve böylece islerini kolaylastirdik. Artik ögrencilerimiz kendilerine tahsis edilen odalarda bir araya geliyor, projeleri hakkinda görüsüyor, belge ve etkinlik malzemelerini düzenli bir biçimde saklayabiliyor, provalar yapabiliyor” dedi.

Oda ziyaretlerinin ardindan Fakülte Konferansa Salonu’nda ögrenci topluluklarinin baskanlari ve temsilcileri ile düzenlenen toplantiya katilan Rektör Sahin, temel çalisma prensiplerinden söz etti. Az da olsa devamli olan isleri sevdiklerini ve bunun ilk prensipleri oldugunu kaydeden Prof. Sahin, “Bazen bir kereye mahsus bir is yapiliyor ve hep ayni is konusuluyor. Bunun yerine basit, sade ama sürekliligi olan isler yapilmasi gerektigini düsünüyoruz. Ikinci prensibimiz, önceki günle bugün, bir önceki ayla bu ay arasinda degerli bir fark olmasini saglamak. Bir sayi takintimiz yok ve bu da bizim üçüncü prensibimiz. Bir, sifirdan büyüktür ve çok kiymetli bir rakamdir; donmadiginizi, yerinizde saymadiginizi gösterir. Nicelige takilip nitelikten taviz vermemeliyiz” diye konustu.



“Kampüsteki olanaklari etkili biçimde kullanin”

ASÜ’nün tüm unsurlariyla bir aile oldugunu dile getiren Sahin, prensipleri anlatmaya su sözlerle devam etti: “Dördüncü prensibimiz, biz bir aileyiz ve ayni gemideyiz bilinciyle çalismak. Üniversiteye dair iyi ve güzel ne varsa bu hepimizi etkiler. Meleklerle çalismiyoruz ve elbette hatalar yapabiliriz. Ancak bilerek ve isteyerek hata yapmayiz. Hep beraber daha güzel isler yapmaya çalisarak ve birbirimizi destekleyerek yolumuza devam etmeliyiz. Besinci prensibimiz, kadinlarin islere etkin katilimini öncelemek. Üniversitemizde kiz ögrencilerimizin sayisi her geçen yil artiyor ve bu bizi çok mutlu ediyor. Biz, kiz ögrencilerimizin etkinlik süreçlerinin ana aktörleri olmasini çok önemli buluyoruz. Büyük bir medeniyetin evlatlariyiz ve yeni bir medeniyet insa etme iddiamiz da var. Bu insa iddiasi sadece erkeklerden ibaret olamaz. Birlikte düsünerek bu medeniyeti insa edebiliriz. Altinci prensibimiz ise kültür-sanat-spor gibi derinlikli islerin yayginlasmasini saglamak. Fiziki alana dair islerimizi çok büyük oranda tamamladik. Daha iyi olabilir ama ciddi denilebilecek hiçbir eksigimiz yok. Spor sahalari, bisiklet istasyonlari, kütüphane, yüzme havuzu, konferans salonlari, tesisler. Bunlarin hepsi sizlerin emrine amade, bizler sizlerin emrine amadeyiz. Lütfen bu olanaklari kullanin.”

Her zaman yaninizdayiz ve sizleri çok seviyoruz”

Ögrencilerin etkinlikler yapmasini çok önemli bulduklarini ve imkânlar ölçüsünde ögrencileri her zaman desteklediklerini belirten Rektör Sahin, “Her ne yapilacaksa hukuk ve ahlak çerçevesi içinde tüm faaliyetleri yapabilirsiniz. Biz, sizlerin isinizi kolaylastirmak adina her daim haziriz. Çünkü etkinlik düzenlemek de bir ögrenme sürecidir. Proje üretmek, irtibata geçmek, is birlikleri kurmak, süreçleri yönetmek. Etkinlik düzenlemek tüm bunlari anlamaktir ve bunlar hayat içinde yönetmemiz gereken süreçleri kavramamiza yardimci olur. Konser, tiyatro gösterileri, söylesiler, sportif müsabakalar, yarismalar. Biz, ögrencilerin etkinliklerin öznesi olmasi gerektigine inaniyoruz. Her zaman sizlerin yanindayiz ve sizleri çok seviyoruz” dedi.

Rektör Sahin’in konusmasinin ardindan ögrenciler söz alarak talep ve beklentilerini dile getirdi. Toplanti da Rektör Sahin’e Rektör Yardimcilari da eslik etti. ASÜ’de 64 ögrenci toplulugu bulunuyor. Bu topluluklar yil içinde, ögrencilerin akademik olarak egitim aldiklari alanlarin yani sira kültür, sanat, çevre ve spor gibi farkli alanlarda etkinlikler düzenliyor.
Kaynak: İHA