Pasinyan, Aliyev Ile Demir Yolu Ulasiminin Restorasyonu Konusunda Anlastiklarini Belirtti

Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan, Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev ile iki ülke arasindaki demir yolu hatlarinin restorasyonu konusunda anlasma sagladiklarini söyledi.

Pasinyan, Aliyev ve Avrupa Birligi (AB) Konseyi Baskani Charles Michel ile Brüksel'de yaptigi üçlü görüsmenin ardindan Facebook üzerinden açiklamada bulundu.

Aliyev ile temaslarin sürmesi konusunda mutabik kaldiklarini belirten Pasinyan, "Azerbaycan Cumhurbaskani ile demir yolu ulasiminin restorasyonu konusundaki anlasmayi teyit ettik. Demir yolu, ülkelerin egemenlik ve yargi yetkisi altinda, karsiliklilik esaslarina dayali, uluslararasi kabul görmüs sinir ve gümrük düzenlemelerine uygun olarak faaliyet gösterecek. Ermenistan, Iran ve Rusya'ya demir yolu ile erisebilecek." ifadelerini kullandi.

Üçlü görüsmeden sonra dün AB Konseyinden Charles Michel adina yapilan yazili açiklamada da "Sinir ve gümrük kontrolleri için uygun düzenlemeler yapilarak demir yolu hatlarinin restorasyonunun gerçeklestirilmesi yoluyla ilerlemek adina mütekabiliyet ilkesi temelinde mutabakata varildi." ifadesi yer almisti.

Kaynak: AA