Ögrenciler, 'Krema' Adli Köpegin Ameliyati Için Seferber Oldu

Trabzon'da Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun idarecilerinin sahiplendigi ve bir süre önce rahatsizlanan 'Krema' isimli köpek, siniflar arasinda düzenlenen yardim kampanyasi sonucu toplanan parayla ameliyat edilerek sagligina kavustu Okul Müdür Yardimcisi Aylin Yayli: 'Yaklasik bir buçuk yildir bizimle. Çok tatli, hareketli, sevimli, güzel bir köpek. Ögretmenler ve ögrencilerle birlikte kisa zamanda hepimizin vazgeçilmezi oldu' 'Krema ameliyat oldu ve geldi. Yaklasik 10 gün boyunca bacagi sargili kaldi. Sargilarini açtirdik. Kampanya kapsaminda Krema'nin bir süreligine mama ihtiyaci da karsilandi'

DUYGU AVUNDUK - Trabzon'da Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun idarecileri tarafindan sahiplenilen ve bir süre sonra rahatsizlanan "Krema" adli köpek, okulda düzenlenen yardim kampanyasinin ardindan ameliyat edilerek sagligina kavustu.

Bir süre önce "Krema"nin ayaginda aksama oldugunu fark eden okul yönetimi, köpegi veterinere götürdü.

Köpege diz kapagi çikikligi teshisinin konulmasi üzerine ameliyati için okulda yardim kampanyasi düzenlendi.

"Krema" kampanya sonucunda toplanan parayla ameliyat edilerek sagligina kavustu. Kampanyaya en fazla destegi veren sinifa da plaket verildi.

Okul Müdür Yardimcisi Aylin Yayli, AA muhabirine, Kovid-19 nedeniyle egitimin uzaktan saglandigi dönemde bir velinin köpege bakamayacagini söylemesi üzerine okul olarak Krema'yi sahiplendiklerini belirterek, "Tonya finosu olan köpege sahibinin verdigi ismiyle hitap ediyoruz. Yaklasik bir buçuk yildir bizimle. Çok tatli, hareketli, sevimli, güzel bir köpek. Ögretmenler ve ögrencilerle birlikte kisa zamanda hepimizin vazgeçilmezi oldu." dedi.

- "Okulun her birimini geziyor"

Krema'nin artik kendilerinden biri gibi oldugunu ifade eden Yayli, "Okulun her birimini geziyor, zaman zaman siniflara da girip çikiyor, okulda ona her yer açik ama o sinirini biliyor. Okulun çalisanlarindan bir arkadasimiz, onunla yakindan ilgileniyor." seklinde konustu.

Yayli, zaman içerisinde Krema'nin ayaginda bir aksama oldugunu fark ettiklerini dile getirerek, "Veterinerde diz kapagi çikikligi teshisi konularak, Samsun Ondokuz Mayis Üniversitesi Hayvan Hastanesine götürülmesi gerektigini söyledi. Okuldan bir ögretmenimiz ve personelimiz Krema'yi, Samsun'a götürdüler ve ameliyat olmasina karar verildi." diye konustu.

Yayli, ameliyatin masrafini karsilamak için okulda yardim kampanyasi düzenlediklerini ve Krema ile en çok ilgilenen üç ögrenciyi de bu konuda görevlendirdigini belirtti.

Ögrencilerin siniflari dolasarak, arkadaslariyla kampanyaya destek olmalari için görüstüklerini ifade eden Yayli, "En fazla destek saglayan sinifimiza da plaket verme karari aldik. Krema ameliyat oldu ve geldi. Yaklasik 10 gün boyunca bacagi sargili kaldi. Geçtigimiz haftalarda da sargilarini açtirdik. Kampanya kapsaminda Krema'nin bir süreligine mama ihtiyaci da karsilandi. Ayrica en fazla destegi saglayan sinifimiza okul önünde düzenledigimiz törende plaket verdik. Krema da herkesi selamladi. Biz de çok mutlu olduk." diye konustu.

- "Okulda köpek korkusunu yenen çok meslektasim ve ögrencimiz oldu"

Yayli, ögrencilerin Krema'yi çok sevdigini anlatarak, sunlari kaydetti:

"Çocuklarin bir hayvanla kurabilecekleri çok güzel bir iletisimi gerçeklestirdik. Krema'yi hayata döndürmek ya da sagligina kavusturmak için ögrencilerin böyle bir sürecin içerisinde yer almalari bizleri çok mutlu etti. Ögrencilerimiz kampanyaya severek, inanarak, destek verdiler. "

Okulun beden egitimi ögretmenlerinden Zekayi Usta da, "Ögrencilerimiz, meslektaslarimiz ve özellikle idaremiz Krema'nin okulda olmasi için destek verdi. Bizim amacimiz da çocuklarimiza hayvan sevgisini ögretmek ve yasatmak. Krema sayesinde okulda köpek korkusunu yenen çok meslektasim ve ögrencimiz oldu." dedi.

Usta, her okulda bir hayvan olmasi gerektigini vurgulayarak, "Ögrencilerimiz çok çabuk kabullendi. O, bizim çocuklarimiz kadar degerli. Krema'nin hastalik süreci bizleri ve ögrencilerimizi çok üzdü. Hala da üzgünüz. Samsun'da Krema'yi alip, ilgilendiler. Umarim Krema, kisa zamanda tam olarak iyilesir." diye konustu.

Okulun personellerinden Ilyas Ustaci da Krema'nin okulu, çocuklari çok sevdigini ve çok akilli bir köpek oldugunu kaydetti.

Krema'nin ameliyati için düzenlenen kampanyada yer alan 6. sinif ögrencisi Ecegül Yilmaz ise siniflari tek tek gezerek Krema'nin ameliyatina gerekli destegi vermeleri için arkadaslarindan yardim istediklerini belirtti.

Yilmaz, Krema hastalandiginda panige kapildiklarini ifade ederek, "Onu çok merak ettik, ameliyat nasil geçti, ne zaman iyilesecek, ayaginin durumu nasil, okula bir daha gelmeyebilir diye düsünerek, çok üzüldük. Ama ameliyat sonrasi geldiginde çok mutlu olduk, ayagi sargiliydi, çok korktuk onu öyle görünce ancak iyilesecegini düsünüyoruz. Okullarda hayvanlarin olmasi güzel çünkü hayvanlar insanlari mutlu ediyor." seklinde konustu.
Kaynak: AA