Mardin'de Okullarda Açilan Kütüphanelere Sehitlerin Isimleri Verildi

Mardin’de bugün 2 okulda açilisi yapilan kütüphanelere, Sehit Özel Harekat Sube Müdürü Tufan Kansuva ve Gara Sehidi Polis Memuru Vedat Kaya’nin ismi verildi.

Mardin'de Okullarda Açilan Kütüphanelere Sehitlerin Isimleri Verildi
Mardin’de ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi kapsaminda 440 kütüphaneden 297’sinin açilisi gerçeklestirildi.

Sosyal Bilimler Lisesi’nde bulunan kütüphaneye Sehit Özel Harekat Sube Müdürü Tufan Kansuva’nin ve bir diger okuldaki kütüphaneye ise Gara Sehidi Polis Memuru Vedat Kaya’nin ismi verildi.

Açilis programina Artuklu Kaymakami Mesut Tabakçioglu, Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Polat, Özel Harekat Sube Müdürü Raif Dinçer ve sehit aileleri katildi.



“Hedefimiz Artuklu’daki 100 okula kütüphane kazandirmak”

Kütüphanesiz okul kalmayacak projesi kapsaminda kütüphane açilisi gerçeklestirdiklerini kaydeden Artuklu Kaymakami Mesut Tabakçioglu, “Sehit Vedat Kaya Ilkokul ve Ortaokulu’ndayiz. Hem ögretmenlerimizle, ögrencilerimize hem de sehidimizin çok kiymetli yakinlariyla okulumuza kütüphanemizi kazandirdik. Çocuklarimiz, genç yavrularimiz istifade edecekler. Bugün bu yaptigimiz ikinci açilis. Bir önceki açilisimiz Sosyal Bilimler Lisesi’ndeydi. Bugün toplamda 4 tane kütüphane açilisimiz oldu. Bir hafta içerisinde Artuklu ilçemizde yaklasik 30 kütüphane açmis olacagiz. Hedefimizde insallah en kisa sürede içerisinde toplam 100 okulumuza kütüphane kazandirmak. Ben bu vesile ile bu çalismalarda emegi geçen herkese tesekkürlerimi arz ediyorum. Yine bu vesileyle tüm sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ebediyete intikal etmis gazilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Allah onlardan razi olsun” dedi.



“2 kütüphaneye sehitlerimizin adini verdik"

Milli Egitim Bakanliginin kütüphanesiz okul kalmayacak projesi kapsaminda Mardin’de 440 kütüphane yaptiklarini belirten Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Polat, “Su ana kadar bunun 297 tanesini bitirdik. 143 tanesi devam ediyor. Insallah 10 gün içerisinde bütün kütüphanelerimizi çocuklarimizin hizmetine sunacagiz. Kütüphanesiz okul kalmasin projesi kapsaminda okullarimizda sehitlerimizin ismini yasatmak istedik. Sosyal Bilimler Lisesi’nde Sehit Tufan Kansuva sehidimizin ismini, ayrica Sehit Polis Vedat Kaya Ilk Ve Ortaokulu’na da Sehit Polis Vedat Kaya Kütüphanesi kurduk” diye konustu.

Gara Sehidi Polis Memuru Vedat Kaya’nin babasi Sehmus Kaya, oglunun adinin hem okulda hem de kütüphanede yasatilmasinda emegi geçen herkese tesekkür ettigini bildirdi.
Kaynak: İHA