Koronavirüs Pozitif Vakalar 17 Kamera Ile Takip Altinda

Bilecik’e bagli 630 nüfuslu bir köyde, 17 hanedeki 27 kisinin korona virüs testlerinin pozitif çikti. Vakalarin daha da artmamasi ve temasli kisilerin birbirlerine gitmemesi için köy muhtari 24 saat güvenlik kameralarindan köyü izliyor.

Koronavirüs Pozitif Vakalar 17 Kamera Ile Takip Altinda


Bilecik merkeze 10 kilometre uzakliktaki Küplü Köyü’nde, yasanan bir cenaze sonrasi 17 hanede 27 kisinin korona virüs testlerinin pozitif çikti. Köy Muhtari Hüseyin Demirbas, vakalarin daha artmamasi temasli ve pozitif vakalarin disari çikmamasi köye güvenlik amaciyla kurdugu 17 güvenlik kamarasindan köyü izliyor. Bu sayede geçtigimiz gün Korona virüs (Covit-19) testinin pozitif olmasina ragmen köyde firina ekmek almaya çikan bir sahsi tespit eden muhtar, günde 3 defa da sokak aralarinda devriye geziyor.

"KORONA VIRÜSLÜLERI VE KÖYÜ KOMPLE TAKIP EDEBILIYORUM"

IHA muhabirine konusan Muhtar Hüseyin Demirbas, "Köy genelinde toplam 17 kamera var, 8 tanesi sokak aralarinda, 6 tanesi camide, 3 tanesi köy girisinde. Buradan köyü komple takip edebiliyorum. Korona virüslüleri de buradan takip ediyorum. Yani disari çiktiklarinda anindan yetkililere haber veririm. Geçen Hasan arkadasimiz firina ekmek almaya gelmis, onu buradan gördüm hemen ebeyi aradim. Dedim böyle böyle bu arkadasimiz korona virüslüydü. Hemen kendisini aradim. Yanina gittim, bilinçsiz bir sekilde ekmek almaya gelmis. Tekerrür etmeyecegini söyledi.

Evine gönderdim" dedi.

(Cem Kaan Toka-IHA)
Kaynak: İHA