Kesir Açiklamasi 'Bir Ekonomik Savasla Ve Beraberinde 2023 Seçimlerini Hedeflerine Koydular'

AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskani Ayse Kesir, Konya’da gerçeklestirilen AK Parti Iç Anadolu Bölgesi Il ve Ilçe Kadin Kolu Baskanlari Toplantisi’na katildi.

Kesir Açiklamasi 'Bir Ekonomik Savasla Ve Beraberinde 2023 Seçimlerini Hedeflerine Koydular'
AK Parti Iç Anadolu Bölgesi Il ve Ilçe Kadin Kolu Baskanlari Toplantisi, Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Toplantiya, AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskani Ayse Kesir, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi ve partililer katildi.



“Kuruculari içerisinde basörtülüler var diye kapatma davasi açilan bir parti mensuplariyiz biz”

AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskani Ayse Kesir, toplantida 13 ilden il ve ilçe teskilatindan katilimcilarla bir araya geleceklerini söyledi.

AK Parti’nin diger siyasi partilerden en önemli farkinin teskilatlarindaki dinamizmi oldugunu ifade ederek, “Özellikle kadin kollarindaki dinamizmi. Ama biz bu gücü en çok Cumhurbaskanimizdan aliyoruz. Ben, Istanbul Teskilati kurucusuyum. Daha sonra 2005 yillinda genel merkeze kongre ile geldikten sonra Cumhurbaskanimizla daha yakin çalisma firsati buldum. Bu geçen 20 yillik süreç içinde Cumhurbaskanimiz kadinlarin siyasette etkin ve sürdürülebilir olarak kalmasi için çok gayret sarf etti. Bir zihinsel dönüsüm baslatti partimizin içinde. Özellikle 3 kademe toplantilarinin eksiksiz yapilmasi. Kadin kollari, akademi ve gençlik kollarinin illerinden birlikte çikip gelmesi, dayanismanin ve ekip çalismasinin olmasi için çok emek sarf etti. Siyasi parti olarak en önemli farkimiz teskilatimiz. Ama bir önemli farkimiz da su, biz kadin-erkek omuz omuza siyaset yapiyoruz. Tipki Asya steplerinden bu topraklara, Anadolu cografyasina geldigimiz gün omuz omuza yolculuk yaptigimiz gibi. Tipki Kurtulus Savasi’nda düsmanla mücadele ederken omuz omuza verdigimiz gibi. Bugün de sahnede yazdigimiz gibi. Büyük Türkiye’yi insa ederken yine omuz omuza siyaset yapiyoruz. Iste AK Parti’nin en önemli varligi budur" dedi.



"2002 yilinda partimizin manifestosunda, kalkinmada kadin gücünden bahsetmisiz"

AK Parti’nin kuruldugu ilk yillarinda, kuruculari içerisinde basörtülüler var diye kapatma davasi açilan bir partinin mensuplari oldugunu hatirlatan Kesir, "Katsayi uygulamasiyla üniversite kapilarinda çocuklarin esit muamele görmedigi, ayrimciliga maruz kaldigi kusagin çocuklariyiz biz. Bugün siyasetten ekonomiye, egitimden kalkinmaya kadar birçok alanda, aslinda bizim en önemli basarimiz yasaklarla ve ayrimcilikla olan mücadele. Türkiye’nin demokratiklesme yolunda yaptigimiz mücadele. 2002 Kasim seçimlerinden 12 gün sonra partimizin ilk icraati olaganüstü hali kaldirmakti, Türkiye normallessin diye. 2002 yilinda partimizin manifestosunda, kalkinmada kadin gücünden bahsetmisiz. Kadin yoksulluguyla mücadele edecegiz demisiz. Töre, namus cinayetlerini sonlandiracagiz demisiz. Kadinlarin egitimdeki firsat esitligini, is gücüne katilimindaki firsat esitligini saglayacagiz demisiz. 2004 yilinda TCK’da (Türk Ceza Kanunu) köklü bir degisikle töre, namus nedeniyle islenen cinayetler agirlastirilmis suç kapsami altina alindi. Bugün Türkiye’de çok sükür, töre ve namus nedeniyle islenen cinayetler neredeyse yok denecek kadar az çünkü 2002’de AK Parti bu hedefi koymustu. 2002’de kiz çocuklarini sadece yüzde 13 üniversiteye giderken bugün erkeklerin üniversitelesme orani yüzde 40, kizlarin ise yüzde 46’dir. Bu AK Parti’nin 2002 yilinda koydugu hedefin bugünkü nihayetlenmesi sonuçlanmasidir” diye konustu.



“Bir ekonomik savasla ve beraberinde 2023 seçimlerini hedeflerine koydular”

2023 seçimlerinin önemli oldugunu vurgulayan Kesir, "Bakin her seyi denediler. Özellikle 2013 Gezi olaylariyla beraber hiç durmadan olusan bir tazyik var. 15 Temmuz’a kadar silahla, bombayla yok etmeye azmedecek bir baski, bir güç var Türkiye üzerinde. Bu sadece AK Parti’ye, Recep Tayyip Erdogan’a yapilan bir baski degil. 2013 Nisan ayini hatirlayin. 36 yil prangasinda bulundugumuz IMF’ye 2013 Nisan ayinda son taksitti, ödedik. 3 köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ihalesi o ay yapildi. Bugün açilan ve dünyaya örnek olan 3’üncü havalimaninin ihalesi yine o ay yapildi ve ayni ay Gezi olaylari basladi ve kendileri de söylediler, mesele agaç meselesi degil. Meselenin Türkiye meselesi oldugunu o gün de biliyorduk. Biz ve bunu 15 Temmuz cehenneminde hepimiz iliklerimize kadar yasadik. 15 Temmuz’da bu millet liderinin arkasinda sapasaglam durdu, Gezi Olaylarinda da durdu. 15 Temmuz bir darbe girisimi degildi. Darbelerde kamu binalari bombalanmaz, savaslarda bile bombalanmaz. Meclis bombalandi, milletin iradesi bombalandi. 15 Temmuz bir isgal girisimiydi. Simdi onlar tüm yöntemleri denediler olmadi ve hepsi bir ekonomik savasla ve beraberinde 2023 seçimlerini hedeflerine koydular. 2023 seçiminde küçük bir ihmale bile firsat vermeyecegiz” diye konustu.



“Türkiye yolunda 2023 hedeflerine net bir sekilde ulasmak”

AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi ise “Genel baskanimizdan mahalle baskanimiza tüm kademelerin ortak gayesi, büyük Türkiye yolunda 2023 hedeflerine net bir sekilde ulasmak. Kuruldugumuz günkü askla yol alan bu heyet, hamdolsun 20 yilda siyasette marka oldu. 19 yillik iktidarinda da Türkiye’nin hayalleri ötesinde isler gerçeklestirdi. Kadin kollarimizda bu görevi yapanlara sükranlarimi ifade ederim. Her gün, her seçim durmadan ev ev mahalle mahalle bu çalismalari birlikte yürütüyoruz. Dünyadaki acilarin dinmesi, zulümlerin kaldirilmasi ve sömürünün bitmesi adina cumhurbaskanimizin mücadelesi ortada. Bize düsen de o yolda elimizden gelen gayreti ortaya koyabilmek gönüllere dokunabilmek. Önümüzde 2023 süreci var insallah hep birlikte uyum içinde el birligi gönül birligiyle bir taraftan ilçelerimize sehrimize hizmet ettigimiz gibi bu hizmeti ülke geneline yaymak sizler kendi sehrinizde bu çaba içerisindesiniz” ifadelerini kullandi.

“Konya davanin en önemli temsilcisi olmus”

Konya Büyüksehir Baskani Ugur Ibrahim Altay da, “Konya davanin en önemli temsilcisi olmus. Necmettin Erbakan Hocamizdan itibaren tarafini açik ve net bir sekilde belli etmis ve en yüksek destegi vermis. AK Parti döneminde de Konya’miz, girilen tüm seçimlerde Türkiye’de hep birinci olmayi ya da ikinci olmayi basarabilmis. Çoklukla birinci olmayi basarmis. Konyalilar Recep Tayyip Erdogan’i ve AK Partiyi her zaman bagrina bastilar. Cumhurbaskanimiz da Konya’ya geldiginde Konya’yi ne kadar sevdigini her zaman ifade etti.

Bunda en büyük pay hanim kardeslerimizin, kadinlarimizin. Ben 13 yildir siyaset yapiyorum. Hangi kapiyi çalsak, kimi ziyaret etsek bizden önce oraya bir kadin elinin degdigini, bir hanim kardesimizin partimiz adina, davamiz adina onu ziyaret ettigine sahitlik ediyoruz. Allah hepinizden razi olsun, tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan toplanti basina kapali olarak devam etti.
Kaynak: İHA