Kayseri'de 'Benim Isim Girisim' Yarismasinda Ödüller Sahiplerini Buldu

Kayseri'de, Orta Anadolu Kalkinma Ajansi (ORAN) ve Erciyes Teknopark is birligiyle düzenlenen "Benim Isim Girisim" yarismasinin 4. dönem ödül töreni gerçeklestirildi.

Erciyes Üniversitesinden yapilan yazili açiklamaya göre, 136 proje arasindan ilk 3'e seçilen genç girisimcilere ödülleri Erciyes Teknopark Konferans Salonu'ndaki törende verildi.

Törene, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalis, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Recai Kiliç, ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ile ögrenciler ve akademisyenler katildi.

Ödül töreninde konusan Prof. Dr. Çalis, yarismada dereceye girenleri tebrik etti.

Üniversitenin basari çitasini yükseltmek için var güçleri ile çalistiklarini belirten Çalis, sunlari kaydetti:

"43 yillik köklü mazisi ile üniversitemizin yeniden ülkemizin arastirma üniversiteleri arasinda yer almasinin gururunu yasamaktayiz. Daha önce 11 olarak belirlenen arastirma üniversitesi sayisi bu yil 20 devlet 3 vakif üniversitesi olmak üzere 23'e çikarilmistir. Bu kapsamda üniversitemiz yüksek düzey arastirma üniversitesi performansi gösteren üniversiteler kategorisine girmis ve geçen yillara oranla basari sirasini yükselterek, 48,65 puan ile 8'inci sirada yer alarak, yeniden ülkemizin arastirma üniversitelerinden biri olmustur."

Yarismada birinciligi "Çok Islevli Üretim Istasyonu" projesi ile "3d1n" ekibi, ikinciligi "Temassiz Alarm ve Konum Tespit Sistemi" ile MotoTech ekibi, üçüncülügü ise "Dormi: Isitme Engelliler Için Uyandirma Sistemi" projesi ile Sukha ekibi elde etti.

Kaynak: AA