Kablo Hirsizlari Jandarmanin Telefonlu Davetiyle Gelip Teslim Oldu

Afyonkarahisar’in Dinar ilçesinde, çaldiklari 60 kilogram agirligindaki iletisim hatti kablolarini Isparta’da bir hurdaciya 5 bin 300 TL’ye satan 2 sahis, jandarmanin telefonlu davetine icabet edip teslim oldu.

Kablo Hirsizlari Jandarmanin Telefonlu Davetiyle Gelip Teslim Oldu
Olay, Dinar ilçesi Dombay köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, köydeki iletisim hatti kablolarinin çalindigi ihbari üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Bölgedeki güvenlik kamerasini inceleyen ekipler, sahislarin kaçtiklari aracin plakasini belirleyerek süphelilerin pesine düstü. Kameralarindan araç içerisinde bulunan sahislarin A.D. ve S.D., isimli sahislar oldugunu tespit eden ekipler, süphelileri telefon ile arayarak ifade için davet etti. Dinar Ilçe Jandarma Komutanligi’na gelerek teslim olan süphelilerden A.D., çaldiklari kablolarin yaklasik 60 kilogram oldugunu ve bunu Isparta kent merkezindeki A.Y., isimli bir hurdaciya 5 bin 300 TL’ye sattiklarini söyledi.

Islemleri tamamlanan sahislardan S.D. ifadesinin ardindan serbest birakilirken, A.D. ise çikarildigi mahkeme tarafindan tutuklandi.
Kaynak: İHA