Iran Açiklamasi Uluslararasi Atom Enerjisi Ajansi Ile Iyi Bir Anlasmaya Vardik

Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan, Uluslararasi Atom Enerjisi Ajansi (UAEA) ile "iyi bir anlasmaya" vardiklarini söyledi.

Iran'in komsu ülkelerdeki büyükelçileri ve diplomatik temsilcileriyle bir araya gelen Abdullahiyan, UAEA ile Tahran arasindaki denetim anlasmazligina iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Abdullahiyan, "Dün aksam UAEA ile iyi bir anlasmaya vardik. Bu anlasma Iran'in barisçil nükleer programiyla ilgili ortaya atilan iddialara dair endiseleri giderebilir ve Ajans ile is birliginin öncesinden daha fazla olmasini saglayabilir." ifadelerini kullandi.

Viyana'daki müzakerelerde sunduklari iki taslak metinde nükleer anlasmada yer almayan herhangi bir öneride bulunulmadigini yineleyen Abdullahiyan, karsi tarafin da Iran'in sundugu metinlerin masada olmasini kabul ettigini söyledi.

Abdullahiyan, "Karsi tarafin iyi niyetle ve sorunu çözmeye dönük bir yaklasimla müzakere etmesini ümit ediyoruz. Biz iyimseriz. Karsi taraf gerçekçi hareket ederse müzakerelerin bu turunda ilerleme kaydedebiliriz." görüslerini paylasti.

Kaynak: AA