Ilkokulda Ögrencilere 'Taciz' Iddiasi Açiklamasi Ögretmen Açiga Alindi

Samsun’da bir ilkokul ögretmeni, ’ögrencileri taciz ettigi’ iddiasiyla gözaltina alindi. Konunun duyulmasi üzerine veliler okulun önünde toplanarak duruma tepki gösterdi. Samsun Valiligi olayla ilgili adli ve idari sorusturma baslatildigini ve ögretmenin açiga alindigini duyurdu.

Ilkokulda Ögrencilere 'Taciz' Iddiasi Açiklamasi Ögretmen Açiga Alindi
Samsun’un Ilkadim ilçesinde bulunan Kazim Orbay Ilkokulu’nda görevli 3. sinif ögretmeni Y.Ö. ’ögrencileri taciz ettigi’ iddiasiyla dün aksam gözaltina alindi. Bu sabah olayi duyan veliler okulun önünde toplanarak açiklama bekledi. Zaman geçtikçe okul çevresindeki velilerin sayisi artti. Tepki giderek büyüdü.

Okul müdürü bir ara velilerin yanina gelerek onlari yatistirmaya çalisti. Açiklama yetkisi olmadigini, konunun adli makamlara oldugunu söyleyen müdüre, veliler tepki gösterdi. Daha sonra polis ekipleri okula sevk edildi. Okulun güvenlik kamera görüntülerine el konuldu.

“Benimkiyle 4 tane çocuk var”

Tacize ugrayan çocuklardan birinin ailesi de okul önüne geldi. Baba K.P., “Tacize ugrayan çocuklardan biri de benimki. Su anda emniyete gidecegim. Bu olayin üstünün kapatilmamasi, sorumlunun en agir sekilde cezalandirilmasini istiyorum. Buradaki çocuklarin hepsi senin, benim diye bir kaide yok. Kimse kimsenin çocuguna dokunamaz, temas da edemez. Sikayetçi olan aileler var. Aksamdan beri ben de çocugumu yokluyorum. Ayni olay benim de çocugumla alakali var. Emniyete gidecegim, sikayette bulunacagim. Ben dün aksam 3-4 tane aileyle görüstüm. 3 tane çocuk, benimkiyle birlikte 4 tane. Eger bu konudan utanmazsa aileler, ‘isim cisim çikmasin’ diye utanmazlarsa, daha gerisi de gelebilir. Belki de daha fazla” dedi.

Anne K.P. ise, “Aksam kizima sordum. ‘Sana da böyle bir sey oldu mu?’ diye. ‘Evet, anne bana bugün yapti’ dedi.

Ben zaten bir iki hafta önce de süphelenmistim. ‘Tayt giy’ demisti. Hissetmistim ama bu kadarini beklemiyordum” diye konustu.



"Tayt giyin de gelin"

Velilerden biri, “Çocuga ’tayt giyin de gelin okula’ diyormus. ’Formalarinizla gelmeyin’ diyormus. Neden? Bedenlerini daha iyi oksayabilmek için. Yaziklar olsun. Biz çocuklarimizi kime emanet ediyormusuz” ifadelerini kullandi.

Velilerden Rifat Ekiz, "Buradaki konu taciz diye duyduk. 3. sinifa giden bir çocuga yapilacak bir sey mi bu. Böyle bir kansizlik var mi? Hangi anne-baba kabul eder bunu. Gece gözaltina alinmis” açiklamasinda bulundu.

Ilkadim Ilçe Emniyet Müdürü Yüksel: "Bazilarina ulastik ve yönlendirdik"

Velilerin 2 saatlik bekleyisinin ardindan Ilkadim Ilçe Emniyet Müdürü Beytullah Zafer Yüksel de okula geldi. Sahsin gözaltina alindigini, magdurlarin bazilarina da ulasildigini belirten Yüksel, velilere hitaben, “Böyle bir suç var ise su anda sahis gözaltinda. Yani emniyette. Sizler benim gibi bir velisiniz. Sizden istirhamin, biz de bu okullarda büyüdük. Bizi çok degerli hocalarimiz yetistirdi. Hepsine minnetle saygilarimi sunarim. Ama arkadaslar, toplumun içinde bazi çürüklerin çikma ihtimali var maalesef. En sevdigimiz çocuklarimiza da bu çürük elmalar zarar verebilir. Biz çocuklarin bazilarina ulastik ve onlari emniyete yönlendirdik. En sevdigimiz varliklarimiza, canlarimiza karsi bir suç islenmisse bu saklanmamali. Biz devlet olarak geregini yapacagiz" dedi.

Müdür Yüksel daha sonra okul yönetimiyle de görüserek velilerin çocuklarini okuldan erken alma talebini iletti. Yüksel, velilere 5 dakika sonra teneffüs verilecegini, çocuklarini alabileceklerini söyledi.

Çocuklarin tedirgin olmamasi için veliler ve polis okul çevresinden geriye çekildi.

Samsun Valiligi’nden açiklama

Samsun Valiliginden konuyla ilgili yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

"15 Aralik 2021 Çarsamba günü basin yayin organlarinda ’Samsun’da Ögretmenden Ögrencilere Taciz Iddiasi’ baslikla çikan haberlerde bahsi geçen ögretmenle ilgili adli ve idari sorusturma açilmis ve ögretmen açiga alinmis olup konu Valiligimiz tarafindan hassasiyetle takip edilmektedir."
Kaynak: İHA