Geleneksel Türk Okçuluguna Gençlerden Yogun Ilgi

Erzincan’da geleneksel Türk sporlarini yasatmak ve tarih bilincini artirmak amaçli “Geleneksel Türk Okçulugu” egitimleri devam ediyor.

Geleneksel Türk Okçuluguna Gençlerden Yogun Ilgi
Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan 81 ilde gençlik merkezlerinde gerçeklestirilen Geleneksel Türk Okçulugu egitimi Erzincan’da tüm hiziyla devam ediyor. Erzincan Gençlik Merkezi Gençlik Merkezi’nde verilen egitimlere gençler yogun ilgi gösteriyor. Tarihi çok eskilere dayanan okçuluk, Türkler için hem millî hem de manevi degerler açisindan büyük bir öneme sahip. Erzincan Gençlik Merkezi sayesinde bu bilinçle, 8 ile 29 yas arasi gençler atalarinin izinde, sanli tarihiyle, kültürüyle, ok ve yayla tanisarak ok aticiligi egitimlerine ücretsiz olarak katiliyorlar. Geleneksel Türk Okçulugu egitiminde pandemi kurallarina uygun olarak çalismalar gruplar halinde devam ediyor.

Geleneksel Türk Okçulugu sadece yayin çilesini çekip oku hedefi vurmaktan ibaret olmadigini belirten okçuluk antrenörleri “Geleneksel Türk okçulugu atalarimizdan bize kalan bir mirastir, kültürdür. Emanet olarak üstatlarimizdan aldigimiz bu mirasi gelecek nesillere aktarmayi kendimize görev edindik. Gelenekse Türk Okçulugu kültürel bir yasam tarzidir, saglikli bir kalp, dik durustur. Okçuluk merakinin çocuklarda ön plana çikmasindan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konustu.

Egitime katilan gençler Erzincan Gençlik Merkezi’nin yapmis oldugu hizmetten dolayi memnun kaldiklarini ifade ederek, “Erzincan Gençlik Merkezi’nde Geleneksel Türk Okçulugu kursuna katiliyorum. Öncelikle gençlik merkezine böyle bir imkân sagladiklari için tesekkür ediyorum. Çünkü burada hem geçmisimizi ögreniyoruz hem de atalarimizin bize biraktigi mirasi yasatmaya çalisiyoruz. Umarim gelecek nesillere bu mirasi en dogru sekilde aktarabiliriz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA