'Geleneksel Insan Haklarinda Güncel Sorunlar Konferansi' Düzenlendi

PAÜ Hukuk Toplulugu, 10 Aralik Dünya Insan Haklari Günü münasebetiyle ve Denizli Barosu’nun destegi ile ‘Geleneksel Insan Haklarinda Güncel Sorunlar Konferansi’ düzenledi. Konferansta, engelli bireylerin is ve sosyal yasamdaki hukuki haklarindan, çevre kiyim suçlarina ve kadina yönelik cinsel suçlarda kadinin beyaninin önemine önemli konular konusuldu.

'Geleneksel Insan Haklarinda Güncel Sorunlar Konferansi' Düzenlendi


Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hukuk Toplulugu, Denizli Barosu’nun katkilariyla Prof. Dr. Hüseyin Yilmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde Geleneksel Insan Haklarinda Güncel Sorunlar Konferansi düzenledi.

Konferansa, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’in yani, hukuk fakültesi ögretim üyeleri, Denizli Barosu’na kayitli avukatlar ve hukuk fakültesi ögrencileri katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan konferans, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’in selamlama konusmasi ile devam etti.

Konusmasinda, böyle anlamli bir gün kapsaminda insan haklari sorunlarina duyarliligindan dolayi hukuk fakültesi ögrencilerine tesekkürlerini ileten Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ’den mezun olacak gelecegin hukukçularinin, insan temel hak ve özgürlüklerini ön planda tutan bir anlayisi benimseyeceklerine olan inanicini ifade etti.

Demokrasi getirme bahanesi ile baska ülkelerin topraklarina giren devletlerin, insan hakki dedikçe insan hakkini ihlal ettiklerini söyledi.

Ögrencilerin, insan hakki konusundaki duyarliligini en temelde yasadigi çevrede diger insanlarin hakkini gözeterek göstermelerini isteyen Rektör Prof. Dr. Kutluhan, insan hakkini gözetmede empati yapmanin önemine degindi. Insan haklari konusunda, kendi evrensel beyannameleri ve tüzüklerine, Türkiye’yi dâhil etmek isteyen diger devletlerin, siginmacilara karsi içinde bulunduklari tutumun son derece üzücü ve insan hakkina sigmayan bir davranis oldugunu belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, bu konuda en büyük duyarliligi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gösterdigine dikkat çekti.
Kaynak: İHA