FÜ Rektörü Prof. Dr. Göktas Açiklamasi 'Bu Basari Akademisyenlerimizin Tirnaklariyla Kaziyarak Elde Ettigi Bir Basaridir'

Arastirma üniversitesi belgesi alarak önemli bir basariya imza atan Elazig Firat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas, "Bu basari akademisyenlerimizin adeta tirnaklariyla kaziyarak elde ettigi bir basaridir. Dolayisiyla biz kendimizi Orta Dogu Teknik Üniversitesi, Bogaziçi ve ITÜ gibi üniversitelerle karsilastirdigimiz zaman bizim basarimiz onlarla kiyaslandiginda çok önemli bir basaridir. Çünkü biz böyle sinirli imkanlarla hocalarimizin büyük öz güvenleri sonrasinda böyle bir basariya geldik” dedi.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Göktas Açiklamasi 'Bu Basari Akademisyenlerimizin Tirnaklariyla Kaziyarak Elde Ettigi Bir Basaridir'
Her geçen gün basari siralamasini yükselten Elazig Firat Üniversitesi, bunun meyvelerini almaya devam ediyor. YÖK tarafindan 2 gün önce Türkiye’nin en iyi 20 üniversitesinin yer aldigi ’Arastirma Üniversiteleri’ listesine girmesinin mutlulugunu yasayan Firat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas, üniversite kampüs alaninda bulunan Sosyal Merkezde basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Prof. Dr. Göktas, arastirma üniversitesi olmanin kendileri için mutluluk verici bir durum oldugunu belirtti.

Üniversitenin kuruldugu günden itibaren özellikle arastirma faaliyetlerine çok önem veren bir üniversite oldugunu belirten Firat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas, “Hocalarimiz aday üniversite olmayi birakin dogrudan arastirma üniversitesi olalim diye çok ciddi bir çaba sarf ettiler. 13 Aralik 2021 tarihinde de Yüksekogretim Kurulunda hepimizi sevindiren bir haber kamuoyuyla paylasildi. Bu arastirma odakli misyon farklilastirmasi projesinin amaci nitelikli bilgi üretmek, disiplin arasi çalisma ve is birliklerini tesvik etmek, doktorali insan sayisini arttirmak, uluslararasi is birliklerini gelistirmek ve üniversitemizi uluslararasi alanda daha görünür kilmaktir. Bunu YÖK degerlendirirken 3 ana baslik altinda degerlendiriyor. Bu 3 ana baslik altinda ayrica 32 tane alt kriter var bunlari tek tek YÖK baskanligi üniversiteleri degerlendirerek bir puanlamayi tabi tutuyor ve puanlama sonucunda eger siz arastirma üniversitesi kriterlerini sagliyorsaniz sizi arastirma üniversitesi beraatini taktim ediyor. 2 gün önce yapilan toplanti da üniversitemizin bu konuda ciddi bir basari gösterdigini ve arastirma üniversitesi olma kriterlerini yerine getirerek beraati hak ettigi YÖK baskani tarafindan bizlere bildirildi.

Bu bir günlük veya bir yillik çalismanin ürünü degil. Üniversitemiz ilk kuruldugu gün Elazigli hemserilerimiz kendi arsalarini üniversiteye tahsis ederek ilimizde bir üniversite olsun diye fedakarlikta bulunmuslar. O saglam temel üzerine kurulan üniversitemiz akademisyenlerimiz de 50 yillik çalismalari, gayretleri ve öz verileri neticesinde bu noktaya gelmistir" diye konustu.



"Bu grubun içerisinde yerinizi muhafaza etmek ve üst siralara tirmanmak o kadar zor"

Arastirma üniversitesi olmanin ne kadar zorsa o grubun içerisinde yeri muhafaza etmenin ve daha üst siralara tirmanmanin da o kadar zor oldugunu vurgulayan Prof. Dr. Göktas, "Biz orada eksik kaldigimiz noktalari yeniden degerlendirerek bir ekip ruhuyla bütün akademisyenlerimiz ve destek personellerimizin yardimlariyla insallah eksik kaldigimiz ve puanimizin düsük oldugu noktalari yeniden gözden geçirerek üniversitemizi insallah o arastirma üniversiteleri grubunda daha yüksek yerlere tasimak istiyoruz. Bizim diger üniversitelerden farkli bir yönümüz var. Bu bizim basarimiz hafif görülecek bir basari degil. Fakat bizim gibi Atatürk Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Firat Üniversitesi hakikaten biz akademisyenlerimizin adeta tirnaklariyla kaziyarak elde ettigimiz bir basaridir. Dolayisiyla biz kendimizi Orta Dogu Teknik Üniversitesi, Bogaziçi ve ITÜ gibi üniversitelerle karsilastirdigimiz zaman bizim basarimiz onlarla kiyaslandiginda çok önemli bir basaridir. Çünkü biz böyle sinirli imkanlarla hocalarimizin büyük öz güvenleri sonrasinda böyle bir basariya geldik. Ben bu basarinin ilimize ve bölgemize hayirlar getirmesini diliyorum. Arastirma Üniversitesi olmanin en önemli noktalarindan birisi bana göre biliyorsunuz bizim kanunlarimizda üniversitelerin görevleri çok nettir. Yüksek ögretim düzeyinde egitim ve ögretim faaliyetlerini sürdürmek, bilimsel arastirma faaliyetlerini sürdürmek ve toplumsal hizmet ya da toplumsal katki görevini yerine getirmektir. YÖK Baskanligi da üniversitelerin performansini degerlendirirken bu üç temel üzerinde degerlendirme yapmistir. Biz bu arastirma üniversitesi oldugumuzu ya da bu gurubun içerisinde yer aldigimiz zaman bunlari ispatladigimiz için vicdanen bir görevi yerine getirmenin huzurunu ve mutlulugunu yasiyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA