DISKI'nin Ana Sayaç Uygulamasi Kayip-Kaçak Kullaniminin Önüne Geçiyor

Diyarbakir Su ve Kanalizasyon Idaresi (DISKI) Genel Müdürlügü, toplu abonelerin yer aldigi alanlarda ana sayaç uygulamasiyla içme suyu kullaniminda kayip-kaçagin önüne geçiyor.

DISKI'nin Ana Sayaç Uygulamasi Kayip-Kaçak Kullaniminin Önüne Geçiyor
DISKI Genel Müdürlügü, içme suyu kullaniminda kentte ikamet eden vatandaslarin haklarini korumak amaciyla kayip-kaçaga yönelik çalismalarini sürdürüyor. Abone Isleri Daire Baskanligi, toplu abonelerin bulundugu kirsal mahalleler ve sitelere ana sayaç monte ediyor. DISKI, ana sayaç uygulamasiyla özellikle yesil alan, yangin hidranti, samandira, siginaklar, yesil alan, yüzme havuzu ve depolari bünyesinde barindiran tüketimin fazla oldugu sitelerde kayip-kaçak içme suyu kullanimini önlüyor.

Ayni çalisma bahçe ve bostan sulamalarinin önüne geçmek için kirsal mahallelerde de uygulanmaya devam ediyor. Kayip-kaçak kullanim oranini büyük ölçüde önüne geçen uygulamada suana kadar ekipler, 80 kirsal mahalle ve 117 siteye ana sayaç monte ettigi belirtildi. DISKI Genel Müdürlügü, yapimi tamamlanan ve ikamete müsait hale gelen yeni sitelerin tümüne ve geçmis abonelere ana sayaç takma çalismalarini sürdürecegini kaydetti.

Kaynak: İHA