Cizre'de STK'ler Ve Kanaat Önderleri Tahir Güven'in Katledildigi Saldiriyi Kinadi

Güven'in oglu Ferzan Güven: 'Terör örgütlerinin hedefinde büyük ve güçlü Türkiye'nin 2023 hedefleri var. Bu büyük hedefler engellenmeye çalisiliyor. Buna asla izin vermeyecegiz'

Sirnak'in Cizre ilçesinde sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve kanaat önderleri, eski AK Parti Ilçe Baskani Cihan Güven'in kardesi Tahir Güven'in katledildigi saldiriyi kinadi.

Tahir Güven'in Cudi Mahallesi Mercan Sokagi'nda 4 Aralik'ta otomobiline düzenlenen silahli saldiri sonucu öldürülmesine tepkilerini dile getirmek için bazi sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile aralarinda Jirki ailesinden Tahir Adiyaman, Batuyan ailesinden Mehmet Güngör ve Tatar ailesinden Aslan Tatar'in da bulundugu kanaat önderleri, Cizre'deki Dörtyol Meydani'nda bir araya geldi.

Ellerinde Türk bayraklari ile "Ülkemi seviyorum, terörü lanetliyorum", "Teröre lanet olsun", "Teröre karsi tek ses tek yürek", "Kahrolsun PKK", "Cizre teröre karsi omuz omuza" yazili pankartlar tasiyan grup, "kahrolsun PKK", "sehitler ölmez vatan bölünmez", "PKK bitecek, aci dinecek" sloganlari atti.

Grup adina basin açiklamasini okuyan Tahir Güven'in oglu Ferzan Güven, babasiyla gurur duydugunu söyledi.

"Bu bölgede yasamanin, yasatmanin bir bedeli var. Bedeli yillarca bölge halkimiz ve tüm dogu vilayetlerimiz ödüyor ve ödemekte. En son bu bedeli bölgemizin kalabalik büyük asiretlerinden Meman asireti lideri Tahir Güven caniyla ödedi. Tahir Güven'in oglu, Meman asireti mensubu oldugumu gururla sözlerime eklemek istiyorum." diyen Güven, öldürülen kisinin Tahir Güven degil, insani degerler ve insanin yasam hakki oldugunu aktardi.

Güven, "Terör örgütlerinin hedefinde büyük ve güçlü Türkiye'nin 2023 hedefleri var. Bu büyük hedefler engellenmeye çalisiliyor. Buna asla izin vermeyecegiz. Güçlü Türkiye için elbette birligimizden, beraberligimizden taviz vermeyecegiz." dedi.

Herkese birlik ve beraberlik çagrisinda bulunan Güven, sunlari kaydetti:

"Gelin tüm terör örgütlerine karsi beraber olalim, ölümlerin, terörün ve bölücü faaliyetlerin önüne geçelim. Bölge halkimiz iyi bilmelidir ki terörü ve terör örgütünü mesrulastiran kisileri lanetliyoruz. Devletimizin ve milletimizin verdigi güçle terör örgütleriyle mücadelede birligimizi sonuna kadar sürdürecegiz ve her zaman oldugu gibi var gücümüzle terörü lanetliyoruz. Terör ve faaliyetleri bu bölgede egitimi, ulasimi, ticareti ve her türlü sosyal hizmeti engellemistir. Tahir Güvenler bu kaderi degistirmeye çalismis ve bunu canlariyla ödemistir. Yarinin çocuklarini yasatmak ugruna kendi canlarini feda etmis, sehitlik mertebesine ulasmistir."
Kaynak: AA