Bursa'da 'Narko Tir' Etkinligiyle Vatandaslar Bilinçlendirildi

Bursa’da vatandaslarin uyusturucu ve etkileri konusunda bilgilendirilmesi amaciyla kent merkezinde ‘Narko tir’ etkinligi düzenlendi.

Bursa'da 'Narko Tir' Etkinligiyle Vatandaslar Bilinçlendirildi
Türkiye çapinda sehir sehir gezerek vatandaslara uyusturucunun zararlarinin ve vücuttaki etkilerinin anlatildigi Narko tir, Bursa Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ile Istanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü isbirligiyle Kent Meydana geldi. Vatandaslara uyusturucu maddelerin zararlari, kullananlarin fiziksel degisimleri, uyusturucu madde ve türlerinin bedene etkileri ve kullanicilardaki degisimlerin simülasyon ve dijital ortamda anlatildigi Narko tir etkinligi yogun katilimla gerçeklesti.

"En iyi narkotik polisi annedir"

Içisleri Bakanligi tarafindan hayata geçirilen ve Bursa’da devam eden “En Iyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsaminda ‘Narko Tir’a ziyarete gelen kadin, erkek ve gençlere bagimlilikla mücadele bilgilendirme brosürü dagitildi. Gün boyu madde bagimliligi, uyusturucu maddelerin zararlari ve bu konularda alinacak önlemlere dair bilgilendirme yapan ekipler, dijital ortamda vatandaslari bilgilendirdi. Bursa genelinde “ulasilamadik kimse kalmasin” sloganiyla bagimlilikla mücadele eden ekipler benzer faaliyet ve etkinlikleri devam ettirmeyi planliyor.
Kaynak: İHA