Bursa'da Kukla Ve Gölge Oyunlari Çocuklarla Bulusuyor

Büyüksehir Belediyesi adina Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi (BKSTV) tarafindan düzenlenen 19’uncu Uluslararasi Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunlari Festivali bu yil 19.kez gerçeklestiriliyor.

Bursa'da Kukla Ve Gölge Oyunlari Çocuklarla Bulusuyor
Hedefi ‘geleneksel Türk gölge sanati Karagöz’ü tanitmak, kültürel ve sanatsal anlamda uluslararasi paylasim ve iletisim ortami olusturmak ve bu sanatlar yoluyla ülkeler arasindaki dostlugu gelistirmek olarak’ belirlenen festivalde, oyun gösterimlerinin yani sira seminer, sergi ve benzeri faaliyetler de yer aliyor. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi’nin UNIMA (Milletlerarasi Kukla ve Gölge Oyunu Birligi) Milli Merkezi ile Karagöz ve Kukla Oyunlari Arastirma ve Uygulama Merkezi (KARAKUM) destegi ile düzenledigi festival, 19 Aralik Pazar gününe kadar devam edecek etkinlikler, bugün 12’de salincak isimli oyunla basladi.

Festivalde Rusya, Ispanya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Arnavutluk, Moldova ve Türkiye’den 18 ekip, 34 gösteri gerçeklestirecek.

Gösteriler öncesi aramizdan ayrilan kukla sanatçilarinin da saygiyla anildigi programda açilis konusmasini gerçeklestiren Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, “Bütün çocuklarimizi gözlerinden öpüyorum. Hos geldiniz, sefalar getirdiniz. Bu etkinligin gerçeklesmesinde emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum. Dolu dolu günler geçirecegiz çocuklarimizla. Biz Bursa Büyüksehir Belediyesi olarak istiyoruz ki çocuklarimiz sanat ve spor ile büyüsün. Bunun için çesitli faaliyetler gerçeklestiriyoruz. Yaz-kis spor okullarimizdan, farkli kültürel ve sanat etkinliklerimizi takip etmenizi istiyorum” ifadelerini kullandi.

Bursa’nin bir tarih ve kültür sehri oldugunu söyleyen Aktas, “Bursa’da çok önemli kültürel degerler var. Hacivat ve Karagöz’de bunun en bariz örneklerinden bir tanesidir. Bu sene Rusya, Ispanya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Arnavutluk, Moldova ve Türkiye’den 18 ekip, 34 tane gösteri gerçeklestirecek. Bu etkinligin bir festivale dönüsmesinde etkisi olan önceki dönem belediye baskanlarimiza çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA