Burdur'da Acil Çagri Merkezi'ne Gelen Ihbarlarin Neredeyse Yarisi Asilsiz

Burdur Acil Çagri Merkezi’ne bu yil gelen yaklasik 300 bin ihbarin yüzde 52,25’inin gerçek çagri, yüzde 47,75’inin ise yemek ve tüp siparisi gibi asilsiz ihbarlar oldugu ögrenildi.

Burdur'da Acil Çagri Merkezi'ne Gelen Ihbarlarin Neredeyse Yarisi Asilsiz
2014 yilinda Burdur’da faaliyete geçen Acil Çagri Merkezi ile tüm acil çagrilar tek numara olan 112 üzerinden yapiliyor. Hayata geçen projenin amaçlarini anlatan Burdur 112 Acil Çagri Merkezi Müdürü Mehmet Sahraoglu, “Projenin amaci acil hizmetler arasinda esgüdümü saglamak, koordinasyonu kolaylastirmak, halkimiza sunulan acil hizmetlerin süresi ve maliyetini azaltarak kalitesini arttirmaktir. Acil Çagri Merkezi’ni arayan vatandaslarimizin adi, soyadi, adresi ve konum bilgisi merkezimize düsmektedir. Operasyon birimleri eszamanli olarak olaylara müdahale edebilmektedir. Örnegin bir trafik kazasinda ayni anda polis ve saglik ekiplerine vatandaslarimiz tek numara üzerinden ulasabilmektedir” dedi.

Arapça, Ingilizce, Almanca ve Rusça dillerinde hizmet verebildiklerini aktaran Sahraoglu, isitme engelli vatandaslarin kullanimi için olusturulan Engelsiz 112 mobil uygulamasi oldugunu hatirlatti.

300 bin çagrinin neredeyse yarisi asilsiz

2021 yilinda çagri merkezine gelen ihbarlardan bahseden Sahraoglu, “2021 yilinda Burdur’a gelen toplam çagri sayisi 303 bin 25’tir. Bunlarin yüzde 52,25’i gerçek çagrilar, yüzde 47,75’i asilsiz çagrilardan olusmaktadir. Asilsiz çagrilar genellikle telefonunu denemek isteyen, yemek siparisi vermek isteyenlerin yani sira ‘Izolasyon sürecinde disari çikabilir miyim?’, ’Tüpüm bitti, tüp gönderilebilir mi?’ gibi çagrilardan olusuyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA