Bolu Belediye Baskani Özcan'dan Cumhurbaskani Adayligi Çikisi

Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, Millet Ittifaki’nin cumhurbaskani adayiyla ilgili olarak, “Milletin kabul etmeyecegi bir isimle yola çikmaya kalkarlarsa ben o noktada 100 bin imza toplayarak bir seçenek olarak ortaya çikabilirim” dedi.

Bolu Belediye Baskani Özcan'dan Cumhurbaskani Adayligi Çikisi
Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, belediye binasinda basin toplantisi gerçeklestirdi. Toplantida cumhurbaskanligi adayligiyla ilgili açiklamalarda bulunan Özcan, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun "cumhurbaskani adayi, siyasi parti genel baskanlarindan olmamali" sözünü hatirlatarak, "Millet Ittifaki’nin adaylari sik sik bir araya geliyorlar. ’Biz seçimi kazanacak bir adayi kamuoyunun önüne sunacagiz’ diyorlar. Kiliçdaroglu katildigi bir programda ’Millet Ittifaki beni aday gösterirse onur duyarim’ dedi.

’Adayim’ demedi, ’aday degilim’ de demedi. ’Hep birlikte karar verecegiz’ dedi.

Ben Kiliçdaroglu’nu yakindan taniyan biriyim. Ama ben suna adim gibi eminim. Kiliçdaroglu kendisinden bir oy fazla alacak birini buldugu an zaten onu önerecektir” dedi.



"100 bin imzayi toplayacak gücümün oldugunu biliyorum"

Millet Ittifaki’nin cumhurbaskani adayinin milletin içine sinmemesi halinde kendisinin 100 bin imza toplayarak ortaya bir seçenek olarak çikabilecegini ifade eden Özcan, "Millet Ittifaki liderleri milletin içine sinen bir cumhurbaskani adayi çikartirsa benim açimdan sorun yok, mutluluk duyarim. Ama 2014 seçimlerinde oldugu gibi çikarttiklari aday ne MHP’nin ne de CHP seçmeninin içine sinmisti. Milletin kabul etmeyecegi, milletin gönlünde taht kuramayacak bir isimle yola çikmaya kalkarlarsa iste ben o noktada bir seçenek olarak ortaya çikabilirim, 100 bin imza toplamak suretiyle. Ama ben su an durup dururken 100 bin imza toplayayim demiyorum. Sadece Millet Ittifaki’na diyorum ki; kisisel istekleri bir kenara birakin. Aklin yolu neyse, rakamlar neyi söylüyorsa, en çok kiminle basarili olunabilirse bu ülkede onu cumhurbaskani adayi olarak çikartin. Ama Millet Ittifaki Allah korusun bir hata yaparsa milletin gönlünde olmayan birini aday olarak gösterirse iste ben o zaman duyarli, sorumlu, devlet tecrübesi olan, milletvekilligi yapmis, belediye baskanligi yapmakta olan biri olarak su an 100 bin imzayi toplayacak gücümün oldugunu da biliyorum. Çikmayi seçenek olarak önüme koyarim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA