Bergama'daki Serbest Bölge Için Çalismalar Martta Baslayacak

Bergama'da kurulacak Bati Anadolu Serbest Bölgesi'nde çalismalarin mart ayinda baslayacagi belirtildi.



Serbest bölge için Bergama Ticaret Odasi'nda düzenlenen bilgilendirme toplantisinda konusan Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve Isleticisi A.S (ESBAS) Üst Yöneticisi Faruk Güler, bölgede 20 bin kisinin istihdaminin hedeflendigini bildirdi.

Yurt disina çikacak bir tirin 24 saatte ancak sinira gidebildigini aktaran Güler, Bati Anadolu Serbest Bölgesi tamamlandiginda buradaki gümrük kapisindan çikacak tirin 1915 Çanakkale Köprüsünü kullanarak ayni sürede Avrupa ülkelerine varmis olabilecegini aktardi.

Bu avantaj nedeniyle bölgenin tercih noktasi olacagina isaret eden Güler, "Serbest bölgede çalisacak insanlarin bölgenizden olmasini istiyorsaniz disaridaki akrabalarinizi, dostlarinizi simdiden ilçeye geri çagirin" dedi.

Bergama Ticaret Odasi BERTO Baskani Fikret Ürper de serbest bölgede çalismalarin bir an önce baslamasini sabirsizlikla beklediklerini ifade etti.

Toplantiya katilan Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, Dikili Belediye Baskani Adil Kirgöz ve Kinik Belediye Baskani Sadik Dogruer de serbest bölgeye hazirlikla ilgili egitim, istihdam ve trafik çalismalari hakkinda degerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: AA