Bayrakli Belediyesi 1 Yilda 4 Bin 740 Sokak Hayvanina Saglik Hizmeti Verdi

Sokak hayvanlarinin yasam sartlarini iyilestirmek için çalismalar yürüten Bayrakli Belediyesi, bir yil içinde 4 bin 740 sokak hayvanina saglik ve bakim hizmeti verdi. Baskan Serdar Sandal, "Can dostlarimiza sahip çikiyor ve yasam haklarini koruyoruz. Yapimi süren Sokak Hayvanlari Bakim ve Tedavi Merkezimiz tamamlandiginda, hizmet kalitemizi daha da artiracagiz" dedi.

Bayrakli Belediyesi 1 Yilda 4 Bin 740 Sokak Hayvanina Saglik Hizmeti Verdi
Bayrakli Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarina yönelik hizmetlerini 2021 yilinda da ara vermeden sürdürdü. Yerinde ya da klinikte uygulanan; tedavi, asilama, bakim ve kisirlastirma islemleriyle can dostlarin sagligi koruma altina alindi. Pandemi, deprem, sel gibi afetlere ragmen çalismalarini araliksiz sürdüren ekipler, son bir yilda vatandaslardan gelen 2 bin 818 talebi degerlendirdi ve bakima muhtaç 4 bin 740 sokak hayvani tedavi edildi. Bu süreçte 719 kuduz asisi yapilirken, 803 sahipsiz hayvan kisirlastirildi. 36 can dost ise sahiplendirilerek sicak yuvaya kavusturuldu. Sokaga çikma kisitlamalarinda da sokak hayvanlarini unutmayan ekipler, ilçenin birçok noktasina su ve mama birakti, onlarca yeni yuva yapildi.

Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, “Bayrakli’da sokak hayvanlarimizi sahipsiz birakmiyoruz. Her alanda oldugu gibi, saglikta da eksiksiz bakim ve tedavi hizmeti sunuyoruz. Mansuroglu Mahallesi’nde yapimini sürdürdügümüz Sokak Hayvanlari Bakim ve Tedavi Merkezimizi de tamamlayip hizmete açtigimizda, sokak hayvanlarinin yasam kosullarini daha da iyilestirecegiz. Vatandaslarimizin bu konuda duyarlilik göstermelerini ve sokak hayvanlarina sahip çikmalarini diliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA