Baskan Yücel Açiklamasi 'Alanya'nin Degerlerini Koruyacagiz'

Turizm sektörünün temsilcileri ile bir araya gelen Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, sahil büfelerinin gelecek hafta itibariyle tek tip hale getirilmesi için çalismalara baslayacaklarini belirtti. Baskan Yücel, “Alanya’nin degerlerini koruyacagiz” dedi.

Baskan Yücel Açiklamasi 'Alanya'nin Degerlerini Koruyacagiz'
Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, turizmcilerle kahvaltida bir araya geldi. Yücel’in ev sahipliginde yapilan toplantiya Alanya Turistik Isletmeciler Dernegi (ALTID) Baskani Burhan Sili, Türkiye Seyahat Acenteleri Birligi Bölgesel Yürütme Kurulu (TÜRSAB) Baskani Bilal Korkmaz, otelciler, seyahat acentesi yöneticileri, Alanya-Gazipasa Havalimani yöneticileri ve Alanya Belediyesi birim amirleri katildi.

Toplantida 2021 turizm sezonuna iliskin degerlendirmeler yapilirken 2022 yilina iliskin beklentiler de ele alindi.

“Tek tip sahil büfesi projesine gelecek hafta basliyoruz”

Alanya Belediyesi’nin kentin gelisimi adina yil içinde yaptigi çalismalara iliskin katilimcilari bilgilendiren Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, Demirtas’tan Okurcalar’a kadar Alanya sahillerinde bulunan büfelerin tek tipe dönüstürülmesine yönelik çalismanin gelecek hafta baslayacagini söyledi.

Belediye Baskani Yücel, “Sahillerde yasanan karmasanin önüne geçerek düzenli bir sahil olusturmak istiyoruz, birkaç engel var onlari da asip önümüzdeki hafta çalismaya baslayacagiz” dedi.



“Alanya’nin degerlerini korumak istiyoruz”

Alanya’nin kontrollü büyümesi için yapilan ve yapilacak olan çalismalara iliskinde degerlendirme yapan Baskan Yücel, apart otellerin yikilarak konuta dönüstürülmesinin önüne geçmek için mücadele ettiklerini ifade etti.

Baskan Yücel, “Son 10 yilda turizm tesisleri yikilarak konuta dönüstürüldü. Iskandinav turistlerin tercih ettigi apart otellerin yikilmasi Alanya turizmini olumsuz etkiledi. Turizm ve ticareti korumak için apart otellerin yikilmasindan rahatsizlik duyuyoruz, bunlarin önlemini alarak apart turizminin devam etmesini saglamak istiyoruz, dünyanin en güvenli sehri olan Alanya’nin degerlerini korumak istiyoruz” diye konustu.



“Tek tip sahil büfesi projesini destekliyoruz”

Alanya Belediyesi’nin sahillerde uygulamaya koyacagi tek tip sahil büfesi uygulamasina destek verdiklerini belirten ALTID Baskani Burhan Sili, “Simdiye kadar bize olumsuz bir görüs bildiren olmadi, lütfen herkes Alanya Belediyesi’ne destek olsun ve sahiller daha düzenli hale gelsin” çagrisinda bulundu. 2022 yilina iliskin de degerlendirme yapan Sili, “Dünyanin önde gelen turizm sehirlerinden biri olmamiza ragmen Alanya’mizin en önemli sorunlarindan biri ’Ucuz tatil destinasyonu’ olarak tanimlanmasi. Son dönemlerde döviz hareketliligi ve enflasyon hesaplarini göz önünde bulundurarak fiyat politikasini çok dikkatli sekilde planlamamiz gerekiyor. Fiyat,kalite dengesini bozmadan yapilacak bu çalismada konaklama ve acente temsilcileri basta olmak üzere hepimiz bu sorumlulugu paylasmaliyiz. Potansiyelimizin farkinda olarak hem bölge hem ülke ekonomimize daha fazla deger katmaliyiz” diye konustu.



“Avrupa pazarinda yüzde 30 artis bekleniyor”

Geçtigimiz günlerde yapilan turizm kongresine iliskin katilimcilari bilgilendiren TÜRSAB BYK Baskani Bilal Korkmaz, “Avrupa Tur Operatörleri Birligi Baskani, Avrupa pazarinda Türkiye açisindan yüzde 30 artis beklendigini söyledi, insallah olumsuz bir durum yasanmazsa iyi bir sezon geçecegimizi düsünüyoruz, öngörüler böyle” dedi.

Kaynak: İHA