Bakan Çavusoglu, BAE Temaslari Sonrasi Açiklamalarda Bulundu (1) Açiklamasi

'Sayin Cumhurbaskanimizin (BAE) ziyareti konusunda 1415 Subat için planlama yapiyoruz' '(Ermenistan'la normallesme) Eski Washington Büyükelçimiz Serdar Kiliç'i özel temsilci olarak görevlendirecegiz'.

Disisleri Bakani Mevlüt Çavsuoglu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in da tensipleriyle eski Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kiliç'in Ermenistan Özel Temsilcisi olarak görevlendirilecegini söyledi.

Çavusoglu, Birlesik Arap Emirlikleri’nde (BAE) temaslarinin ardindan basina açiklamada bulundu.

Erdogan'in BAE ziyaretine iliskin çalismalarin basladigini belirten Çavusoglu, "Sayin Cumhurbaskanimizin ziyareti konusunda 14-15 Subat için planlama yapiyoruz. 15 Subat'ta Expo 2020'de Türkiye milli günü etkinligi düzenlemeyi planliyoruz. Bugün muhataplarimizla da görüstük." diye konustu.

Çavusoglu, Ermenistan'la normallesme kapsaminda karsilikli olumlu açiklamalar yapildigini vurgulayarak, "Biz Azerbaycan ile her konuda istisare ediyoruz ve Azerbaycan'in bilgisi dahilinde bu tür adimlari atiyoruz. Kimse Azerbaycan'dan bagimsiz ya da ayri hareket edebilir miyiz diye sorgulamasin. Bir millet iki devletiz. Bunlar olumlu seyler hepimize faydasi olacak." dedi.

Güven artirici adimlar atmak gerektigine vurgu yapan Çavusoglu, "Bir taraftan Azerbaycan ile Ermenistan arasinda güven artirici adimlar atiliyor, bir taraftan da bizim de Ermenistan'la kendi aramizda Azerbaycan-Ermenistan arasindaki güven artirici adimlara paralel olarak atmamizda fayda gördük. Sayin Cumhurbaskanimizin da tensipleriyle eski Washington Büyükelçimiz Serdar Kiliç'i özel temsilci olarak görevlendirecegiz." ifadelerini kullandi.

(Sürecek)
Kaynak: AA