Aydinli Vekilden Mecliste Kabak Tatlisi Ile Basin Toplantisi

AK Parti Aydin Milletvekili Metin Yavuz, stokçuluk konusunda, “Geçmise baktigimizda bunlarin devletimize ne kadar sikintilar olusturdugunu görüyoruz. Devletimizin gerekli kurumlari gerekeni yapacaktir, yapmaya baslamistir. Bu ahlaki bir durumdur” dedi.

AK Partili Yavuz, TBMM’de basin toplantisi düzenledi.

Basin toplantisi öncesinde Yavuz, gazetecilere Aydin kabagi tatlisi dagitti.

2022 bütçe görüsmelerinin sonuna gelindigini ve kisa bir ara vermek istediklerini belirten Yavuz, “Aksam Mecliste arkadaslarimiza dagitacagimiz Aydin usulü kabak tatlimizi önce size ikram etmek istedim. Siradan bir ürün olmadigini belirtmek istiyorum. Aydin’a has öküz kabagindan yapilan bu ürün, tohum bu topraklarda çeken bir tohum. Sehrimizin 23 tane cografi isareti bulan marka degerleri arasinda yer almakta” ifadelerini kullandi.

Yavuz, 2015’te aldiklari destekle hizli bir sekilde yürüdüklerini kaydederek, “Aydin topraklari çok verimli. Türkiye’de 23 tane cografi isareti olan ürünler; Aydin inciri, ciddi bir marka sahibi. ABD’den tescil aldi. Aydin üzümü, kestanesi, Aydin memecik zeytinyagi, Dikmen çed bali, Dikmen kekik bali, memecik zeytini, Aydin yamalak sari zeytini, Aydin çam fistigi, Dalaman tandiri, Nazilli kar helvasi, Ortaklar çöp sisi, Nazilli pidesi, Çine köftesi, Germencik eksili tavuk, Söke körüklü çizmesi, Bozdogan cevizli sucugu, Sultanhisar çilegi, Dedebag keskegi, Söke tatli maya ekmegi, Karacasu çömlegi, Karacasu pidesi, Incirliova deve sucugu, Söke Sevketibostan yemegi, Aydin kabak tatlisi cografi isaretli ürünlerimiz. 14 tane tarimsal ürünün kimisinin birinci sirada, kimisinin ikinci sirada oldugunu göreceksiniz” seklinde konustu.

Yavuz, Türkiye’ye ve millete ihanet olarak gördügünü vurguladi. Stokçuluk konusunda ise Yavuz, “Maalesef tarihten de ders alamiyoruz. Geçmise baktigimizda bunlarin devletimize ne kadar sikintilar olusturdugunu görüyoruz. Devletimizin gerekli kurumlari gerekeni yapacaktir, yapmaya baslamistir. Bu ahlaki bir durumdur. Bunu gerekli yerlere bildirip, Gerekli cezalarin alinmasini saglamaliyiz” degerlendirmesini yapti.
Kaynak: İHA