ANAKARIYER Ögrencilerle Bir Araya Geldi

Anadolu Üniversitesi Kariyer Merkezi (ANAKARIYER), Ögrenci Kulüpleri ile Toplanti” etkinligine ögrenci kulüpleri ve üyeleri katildi..

ANAKARIYER Ögrencilerle Bir Araya Geldi
Anadolu Üniversitesi Kariyer Merkezi, Kongre Merkezi Salon Anadolu’da “Ögrenci Kulüpleri ile Toplanti” etkinligi gerçeklestirildi.

Anadolu Üniversitesi Kariyer Merkezi ile ilgili bilgiler verilen ve muhtemel is birliklerinin konusuldugu toplantiya ögrenci kulüpleri ve üyeleri katildi.



“Temel amacimiz ögrencilerimiz ile karsilikli etkilesimde bulunmak”

Konusmasinda Kariyer Merkezi ile ilgili bilgiler veren Anadolu Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seda Tekeli su sekilde konustu: “Kariyer Merkezi 2019 yilinda temelleri atilan, 2020 yilinda ise faaliyet göstermeye baslayan bir merkezdir. Temel amacimiz ögrencilerimizin, bizim kampüsümüze girdigi andan mezun oldugu ana kadar etkilesim içinde bulunarak kariyer yolculuklarinda birlikte hareket etmek. Egitim aldiginiz süreçte bizler sizlere bir seyler kazandirabilmek için çaba harcarken mezuniyet sonrasindaki kariyer yolculugunuzda sizlerin sahip olduklarinizi, sizden sonraki kusaklara aktarabilmenizi istiyoruz.”

“Anadolu Üniversitesi’nin güçlü yönlerinden birisi kulüplerin çesitliligidir”

Anadolu Kariyer Merkezi Müdür Yardimcisi Aras. Gör. Nihan Vural ise toplantida ögrenci topluluklarinin etkilesiminin öneminin altini çizdi. Konuyla alakali konusan Anadolu Kariyer Merkezi Müdür Yardimcisi Aras. Gör. Nihan Vural, “Bizim ciddi bir iç kaynagimiz var. Kariyer planlama derslerinde bahsedildigi üzere biz küçük bir ülke gibiyiz. Dolayisiyla kendi olaylarimizi kendi iç kaynaklarimiz ile çözebilecek durumdayiz. Günümüzün en önemli yetkinliklerinden birisi de disiplinler arasi çalismak. Sizin kendi ögrenci kulüpleriniz arasinda yapacaginiz etkilesimler, toplantilar is birlikleri hem farkli alanlardaki insanlarla tanismak hem çevre olusturmak hem de farkli alanlarin benzer konulara nasil yaklastigi ile ilgili bire bir olarak bir süreci yürütmek, deneyim kazanmak hususlarinda çok etkili oldugunu düsünüyorum. Dolayisiyla hep söyledigimiz gibi Anadolu Üniversitesi’nin güçlü yönlerinden birisi hem kulüp sayisi hem de kulüplerin çesitliligidir. Is birligine her zaman önem verin” diye konustu.

Kaynak: İHA