AK Parti Iç Anadolu Bölgesi Il Ve Ilçe Kadin Kolu Baskanlari Toplantisi

Genel Merkez Kadin Kollari Baskani Ayse Kesir: 'Bugün 5,5 milyon üyesiyle dünyanin en büyük kadin sivil toplum kurulusudur, AK Parti. Il, ilçe, mahalle yönetimlerimizle beraber yaklasik 560 bini asan aktif çalisaniyla AK Parti büyük bir kadin hareketidir'

AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskani Ayse Kesir, "AK Parti, bugün 5,5 milyon üyesiyle dünyanin en büyük kadin sivil toplum kurulusudur. Il, ilçe, mahalle yönetimlerimizle beraber yaklasik 560 bini asan aktif çalisaniyla AK Parti büyük bir kadin hareketidir." dedi.

Kesir, Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen Iç Anadolu Bölgesi Il ve Ilçe Kadin Kolu Baskanlari Toplantisi'nin açilisinda, 13 ilden il ve ilçe teskilatindan katilimcilarla bir araya geleceklerini söyledi.

AK Parti'nin diger siyasi partilerden en önemli farkinin teskilatindaki dinamizm oldugunu vurgulayan Kesir, "Geçen 20 yillik süreç içinde Sayin Cumhurbaskani'miz kadinlarin siyasette etkin ve sürdürülebilir olarak kalmasi için çok gayret sarf etti. Bir zihinsel dönüsüm basardi partimizin içinde. Özellikle 3 kademe toplantilarinin eksiksiz yapilmasi; kadin kollari, ana kademe ve gençlik kollarinin illerinden birlikte çikip gelmesi, o dayanisma ve ekip çalismasinin olmasi için çok gayret sarf etti." diye konustu.

Kesir, AK Parti'de kadin ve erkegin omuz omuza siyaset yaptigini belirterek, partisinin kadin çalismalarinda da devrimler yaptigini kaydetti.

Binlerce kadinin siyaset yaptigini dile getiren Kesir, "Benim kusagimda olan pek çok kadin 28 Subat ve öncesi dönemde bu ayrimciligi iliklerine kadar yasadi. Hatta bazen öyle ögrenilmis çaresizlikler vardi ki bazi kiz çocuklari, 'Üniversite sinavina girmeye ne gerek var, nasil olsa okuyamayacagiz' diye zehir ve zimba gibi çocuklar ögrenilmis çaresizlikle kapilara gitmediler bile." seklinde konustu.

Kesir, Türkiye'nin son 20 yildir AK Parti ile hiçbir seyi tesadüfen yasamadigini dile getirerek, 2002 seçim beyannamesinde kadin ile ilgili verilen sözlerin zamanla yerine getirildigini anlatti.

- "Kiz çocuklarinin üniversitelilesme orani yüzde 46"

2002'de kiz çocuklarinin yüzde 13'ünün üniversiteye gittigine isaret eden Kesir, "AK Parti, 'Egitimde, istihdamda firsat esitligini saglayacagim' derken bugün üniversitelilesen gençler içinde erkeklerin üniversitelilesme orani yüzde 40, kiz çocuklarinin üniversitelilesme orani yüzde 46'dir. Bu AK Parti'nin 2002 yilinda koydugu hedefin bugünkü sonuçlanmasidir." ifadelerini kullandi.

Kesir, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in, "AK Parti aslinda bir kadin hareketidir." dedigini hatirlatarak, "Bugün 5,5 milyon üyesiyle dünyanin en büyük kadin sivil toplum kurulusudur AK Parti. Il, ilçe, mahalle yönetimlerimizle beraber yaklasik 560 bini asan aktif çalisaniyla AK Parti büyük bir kadin hareketidir" dedi.

Ayse Kesir, AK Parti üzerinde özellikle Gezi olaylarindan 15 Temmuz darbe tesebbüsüne kadar büyük baski oldugunu belirterek, milletin liderinin arkasinda sapasaglam durdugunu sözlerine ekledi.

AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi da bireylerin olusturdugu ailelerin güçlendirilebildigi ölçüde toplumun da güçlenecegini dile getirerek, "Sayin Genel Baskan'imizdan mahalle baskanimiza tüm kademelerin ortak gayesi büyük Türkiye yolunda 2023 hedeflerine net bir sekilde ulasmak. Kuruldugumuz günkü askla yol alan bu heyet, hamdolsun 20 yilda siyasette marka oldu. 19 yillik iktidarinda da Türkiye'nin hayallerinin ötesinde isler gerçeklestirdi." diye konustu.

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Mevlana'nin vefatinin 748. yil dönümü etkinliklerinin yapildigini dile getirerek, "Hazreti Mevlana, vefatini 'Seb-i Arus, 'dügün gecesi' olarak ifade ediyor. Gittigimiz her sehirde insanlarin Hazreti Mevlana ve Mesnevi'yi bildigine sahitlik ediyoruz. Hazreti Mevlana Mesnevi'sinde, 'Her ayrilis, uzak kalis aslinda bir kavusmadir.' diyor." ifadelerini kullandi.

Toplanti daha sonra basina kapali devam etti.
Kaynak: AA