AK Parti Ayvalik Ilçe Baskani Gür'den TOKI Müjdesi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, AK Parti Ilçe Baskani yaptigi yazili açiklamayla ilçede Toplu Konut Idaresi (TOKI) tarafindan 300 konut kazandirilacaginin müjdesini verdi.

AK Parti Ayvalik Ilçe Baskani Gür'den TOKI Müjdesi
Son yillarda rant vurguncularinin hummali lobileri sonucunda Ayvalik’ta basta konut olmak üzere gayrimenkul fiyatlarinin astronomik rakamlara çikmasinin ardindan dügmeye basan AK Parti Ayvalik Ilçe Baskani Ali Gür, ilçede orta ve düsük gelirli vatandaslar için TOKI tarafindan konut yapilabilmesinin önünü açti.

TOKI konutlarinin ilçeye insa edilmesiyle bölgede 3 bin 500 ile 6 bin lira arasinda degisen fiyatlara ulasan aylik ev kiralarinin düsüs ivmesine geçmesi beklenirken, bir yandan da konut fiyatlarindaki astronomik rakamlarin sabitlenmesinin hedeflendigi ögrenildi.

Konuyla ilgili yaptigi açiklamada, AK Parti Balikesir Milletvekili Mustafa Canbey ve AK Parti Ilçe Yöneticisi Elmas Özmen ile birlikte gittikleri Ankara’da Ayvalik için çesitli temaslarda bulunduklarini kaydeden Ali Gür, “Bu temaslarimiz sirasinda TOKI Baskanimiz Sayin Ömer Bulut’u da makaminda ziyaret ettik. Yaptigimiz istisarelerin ardindan Ayvalik için 370 bin metrekarelik alan içinde, 300 konut ile bu alan bünyesinde spor alanlari, sosyal tesisler, okul ve caminin de bulunacagi TOKI projesinin çalismasini baslattik” dedi.

Ayvalik’ta ki TOKI konutlarinin taleplerinin 2022 yilinda toplanmaya baslanacaginin altini çizen Baskan Gür, “Bu sayede Ayvalik’ta ikamet eden dar gelirli vatandaslarimizin, kura ile konut sahibi olmalari saglanacaktir. Ilçemiz için çok önemli bir viraj olan bu projede emegi geçen herkese tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA