Adana'da 4006 TÜBITAK Bilim Fuari

Adana’nin Seyhan ilçesinde egitim-ögretim faaliyetini sürdüren Sehit Ufuk Fesli Ortaokulu’nda açilan 4006 TÜBITAK Bilim Fuari’na "Annelerin Gelecek Kaygisi" projesi yogun ilgi gördü.

Adana'da 4006 TÜBITAK Bilim Fuari
Bilim kültürünün gelistirilmesine yönelik olarak Milli Egitim Bakanligi’na bagli (MEB) okullarda açilan 4006 TÜBITAK Bilim Fuari, Sehit Ufuk Fesli Ortaokulu’nda gerçeklesti. TÜBITAK tarafindan desteklenen ve Seyhan Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan organize edilen TÜBITAK 4006 Bilim Fuari okul yöneticileri, ögretmenler, ögrenciler, veliler ile davetlilerin katilimiyla Sehit Ufuk Fesli Ortaokulu’nda açildi.

Fuari açilisinda konusan okul müdürü Fethi Eroglu, "Hepimizin bildigi üzere bilim fuarlari, bilimin ve bilimsel çalismalarin yeni nesiller tarafindan benimsenmesini tesvik etmektedir. Büyük önem verdigimiz bu projede; bilimin günlük hayatla iliskilendirilmesi, arastirma tekniklerinin, bilimsel raporlamanin ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayilarak genç bireylere kazandirilmasi, farkli gelisimsel ve bilissel seviyedeki her çocuga bilimsel proje yapma firsatinin sunulmasi hedeflenmistir. Ayrica bu proje ile gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasinda bilimin ve bilimsel çalismalarin öneminin ögrenciler tarafindan uygulayarak ve veya yasayarak ögrenilmesinin saglanmasi amaçlanmistir” dedi.

Toplamda 45 ögrenci ve 21 danisman ögretmen tarafindan hazirlanan 21 proje ile ilgili stantlar kurularak katilimcilara tanitilip, anlatilirken “Annelerin Gelecek Kaygisi Projesi” begeni gördü. Teknoloji Tasarim Ögretmeni Sevgi Çakmak ve ögrenciler Hazal Arslan, Kardelen Arikan ve Didem Bayrak tarafindan bir arastirma projesi olarak gelistirilen “Annelerin Gelecek Kaygisi Projesi” hakkinda bilgi veren ögretmen Sevgi Çakmak, anne ve ögrencilerin yasamis olduklari sorunlara yönelik arastirma yaptiklarini söyledi.



Çakmak, yapilan çalismalar dolayisiyla annelerin kendi hayatlarinda yasamis olduklari sorunlari, zorluklari ve travmalari ögrencilere aktardiklarini dile getirerek, “Anneler çocuklarina, çocuklarda annelerine aile içinde yasamis olduklari çatismaci tutumlari anlatti. Anneler ve çocuklarin rollerini degismesini saglayarak birbirlerini anlamalarini, iç çatismalarin yerine uzlasmaci bir iletisimin kurulmasini saglamaya çalistik. Bu sekilde annelerin ve çocuklarin gerek aile içerisinde gerekse okullarinda daha mutlu olmalari konusunda ögrencilerimiz ile birlikte bu projeyi gerçeklestirdik. Projeye katilarak destek olan basta anneler ve ögrencilerimiz ile okul idarecilerimize ve ögretmenlerimize tesekkür ederiz” diye konustu.

Ögrenciler ise yaptigi konusmada, aileleri ile daha saglikli bir iletisim kurmak için ilk olarak sorunlari belirlediklerini ve buna dayali olarak da proje kapsaminda çözüm üretmeye çalistiklarini ve anne-çocuk arasindaki iletisimde basari sagladiklarini vurgulayarak, bu tür faaliyetleri sürdüreceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA