Malatya Tapu Müdürlüklerinde Islem Rekoru Kiriliyor

Malatya merkez ilçeleri Yesilyurt ve Battalgazi tapu müdürlüklerinde 2021 yilinda bu tarihe kadar 100 bine yakin tapu islemi gerçeklestirildi. Sene sonu itibariyle gerçeklesen islem sayisinin 100 binin de üzerinde olacagi tahmin ediliyor.

Malatya Tapu Müdürlüklerinde Islem Rekoru Kiriliyor
Tapu islem sayisi 2020 yilinda her iki ilçede 78 bin civarinda gerçeklesmisti.

Önümüzdeki Ocak ayi basindan itibaren Cengiz Topel Caddesi’nde bulunan yeni binasinda hizmet vermeye baslayacak olan Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde pandemi süreci ve ekonomik sorunlara ragmen yasanan is yogunlugu vatandasin gayrimenkule olan ilgisinin devam etmesi olarak degerlendiriliyor.

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Tapu ve Kadastro 16. Bölge Müdürü Mahir Tuncer, “Malatya merkez ilçelerimizde bulunan Yesilyurt ve Battalgazi Tapu Müdürlüklerimizde tüm zamanlarin en yüksek islem sayisina ulasilmasinin yani sira bu müdürlüklerimizde yapilan vatandas memnuniyet anketlerine göre vatandas memnuniyet orani ve günlük Is bitirme orani da bölge ve ülke ortalamasinin üzerindedir.

Yeni yil ile birlikte Malatya Merkez Tapu ve Kadastro Müdürlüklerimiz yeni binamizda hizmet vermeye baslayacaktir. Malatya’ miza yakisan hizmet binamizin bu asamaya gelmesinde katkisi bulunan herkese sonsuz minnettar oldugumuzu ifade etmek isterim. Malatya’ li vatandaslarimiza yeni hizmet binasinda daha güzel hizmet verebilmek için elimizden gelen gayreti gösterecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA