KKTC Cumhurbaskani Tatar, BM Kibris Özel Temsilcisi Stewart'in Verdigi Resepsiyona Katildi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, Birlesmis Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin yeni Kibris Özel Temsilcisi ve Kibris'taki BM Baris Gücü (UNFICYP) Misyon Sefi Colin Stewart tarafindan verilen "Yil Sonu Resepsiyonu"na katildi.

Kibris'ta görev süresi dolan Elizabeth Spehar'in yerine atanan Stewart, ara bölgede yer alan Ledra Palace Otel'de resepsiyon verdi.

Resepsiyona, Rum lider Nikos Anastasiadis de katildi. Iki lider, 27 Eylül'de New York'ta BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile üçlü görüsmede bir araya gelmelerinin ardindan ilk kez bu aksam bulustu.

Burada kisa bir konusma yapan Stewart, liderlerin yaklasik bir yildan sonra Ada'da ilk kez bu etkinlikte bir araya geldigini, etkinlikte bulunmalarindan onur duydugunu belirtti.

BM Genel Sekreteri'nin Kibris konusuna önem verdigini vurgulayan Stewart, Genel Sekreter'in bu yönde Cenevre ve New York'taki çabalarina atifta bulundu.

Stewart, Genel Sekreter'in liderleri ileriye götürebilecek, karsilikli olarak kabul edebilecekleri bir yol bulmalarina destek çabasini devam ettirecegini söyleyerek, bu yönde elinden geleni yapacagini da kaydetti.

Resepsiyonun gayriresmi bir etkinlik oldugunu dile getiren Stewart, herkesin yeni yilini kutladi ve gelecek yilda Kibris konusunda daha fazla ilerlemeler saglanabilmesi temennisinde bulundu.

Kaynak: AA