Netanyahu, Trump'in Elestirileri Üzerine, Biden'i Tebrik Etmesinin 'Önemli Oldugunu' Söyledi

Israil'in eski Basbakani Binyamin Netanyahu, geçen yilki baskanlik seçimiyle göreve gelen ABD Baskani Joe Biden'i tebrik eden ilk isim olmasiyla ilgili eski Baskan Donald Trump'in elestirileri üzerine "iki ülke ittifakinin önemli oldugunu" söyledi.

ABD merkezli yayin kurulusu Axios'un muhabiri Barak Ravid'in, yakinda piyasaya çikaracagi kitabindaki Trump röportajindan yayinlanan kisimda, eski Baskan'in geçen yilki seçimin ardindan Joe Biden'i tebrik eden ilk isim Netanyahu'ya yönelttigi "sadakatsizlik" suçlamasina yanit geldi.

Axios'un konuya iliskin baska bir haberine göre Netanyahu, Trump'in iddialarina verdigi yanitta, "Baskan Trump'in Israil'e ve Israil'in güvenligine yaptigi büyük katkilari takdir ediyorum. Ayni sekilde Israil ve ABD arasindaki güçlü ittifaka da deger veriyorum bu nedenle göreve gelen baskani tebrik etmem önemliydi." ifadelerini kullandi.

Trump, röportajda Netanyahu için "Bibi" lakabini kullanarak "Bibi'yi severim ama sadakati de severim. Biden'i tebrik eden ilk kisi, kimse için yapmadigim seyleri yaptigim Bibi'ydi. Sessiz kalabilirdi ancak korkunç bir hata yapti." yorumunu yapmisti.

Netanyahu'nun Biden'i tebrik ettigi saatlerde, kendisinin halen seçime itiraz ettigini ve esi Melania'nin kendisine tebrik haberini gösterdiginde sok oldugunu kaydeden Trump, "Onunla o günden beri konusmuyorum." demis ve Netanyahu'yu asagilayan ifadeler kullanmisti.

Baskanligi döneminde Netanyahu'ya destek veren birçok adim attigina isaret eden Trump, Iran ile nükleer anlasmadan çekildigini, ABD'nin Israil Büyükelçiligini Kudüs'e tasidigini, Golan Tepelerinde Israil egemenligini tanidigini animsatmisti.

Kaynak: AA