Kemaliye'nin Yöresel Ürünleri Ulusal Pazara Açilacak

Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi'nin (KUDAKA) destegiyle Erzincan'in Kemaliye ilçesinde üretilen yöresel ürünler ulusal pazarda alici bulabilecek.

KUDAKA'dan yapilan açiklamaya göre, Ajans tarafindan yürütülen "Sektörel Rekabet Gücünün Gelistirilmesi Altyapi Programi-2" kapsaminda destek almaya hak kazanan ve Kemaliye Egin Valemi Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi tarafindan yürütülecek olan “Egin Gostigi” projesine iliskin destek sözlesmesi imzalandi.

Ajansta düzenlenen imza törenine, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Kemaliye Kaymakami Emre Yesilbas, Kemaliye Egin Valemi Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi temsilcisi Ferah Özen Efeoglu ve ilgili kurumlarin projeden sorumlu teknik personelleri katildi.

Proje kapsaminda, turizm degerleri açisindan zengin olan Kemaliye ilçesinde üretilen cografi isaretli Kemaliye dutu, pekmez, pestil, oricik ve dut kurabiyesi gibi dut ürünlerinden olusan yöreye özgü meyvelerden üretilen reçel, marmelat gibi ürünler ile yörede yetistirilen meyve, sebze ve dogada kendiliginden yetisen bitkilerin kurutulmasi, paketlenmesi ve pazarlanmasi için gerekli altyapinin olusturulmasi, katma degeri yüksek ürünler üretilerek daha yüksek gelir elde edilmesi hedefleniyor.

Bu sayede dogal, kültürel ve tarihi dokusuyla kirsal turizm için önemli bir merkez olan Kemaliye ilçesinde üretilen yöresel ürünlerin tadim ve sunum olanaklari gelistirilip, katma degeri yüksek ürünler üretilecek ve ilçenin ulusal pazarda rekabet gücü artirilarak ilçe ekonomisine katki saglanacak.

Kaynak: AA