Sultan Ögretmenin Baslattigi Giyecek Yardimi Diyarbakir'daki Ögrencileri Isitacak

Zonguldak'ta sinif ögretmeni Sultan Uzun'un baslattigi yardim kampanyasinda toplanan giysi ve ayakkabilar, Diyarbakir'in Çermik ilçesindeki Elifusagi Ilkokulu ögrencilerine gönderildi.

Uzunmehmet Özel Egitim Uygulama Okulu'nda görevli Uzun, yaklasik 3 yil çalistigi Elifusagi Ilkokulu'nda egitim gören ögrencileri unutmadi.

Ögrencilerin kisin üsümemesi için kampanya baslatmaya karar veren Uzun, meslektaslarinin ve komsularinin yardimiyla mont, ayakkabi, hirka ve sapka gibi ürünler topladi.

5 koliden olusan giyecek yardimlari, kargo sirketinin destegiyle ücretsiz olarak Çermik ilçesine gönderildi.

Sultan Uzun, gazetecilere, ögrencilerin ihtiyaçlarini ögrendiklerini, ögretmen arkadaslarinin destegiyle çalismalara basladiklarini söyledi.

Zaman içerisinde daha çok kisiye ulastiklarini anlatan Uzun, "Çocuklara soguk havalarda giyebilecekleri hirka, sapka, mont, ayakkabi, kiyafet var. Daha sonra kargoyu göndermek için bir sirket aramaya basladim ama bir türlü bulamadim. Daha sonra sendika baskanimizin yardimiyla bir kargo bulduk. Çocuklar bunlari gördükleri zaman çok mutlu olacaklar. Insallah yaptigimiz bu kampanya herkese örnek teskil eder ve devami gelir." dedi.

Memur-Sen Il Temsilcisi Kamuran Askar da ögrencilerin kaynasmasi adina çok güzel bir davranis sergilendigini belirterek, desteklerini esirgemeyen kargo sirketine tesekkür etti.

Ups Kargo Zonguldak Merkez Subesi yetkilisi Bahri Kütük ise ellerinden geldigince bu tür yardimlara destek olmaya çalistiklarini, birlik ve beraberlik içerisinde olacaklari bugünlerde, manevi duygulara sahip ögretmenlerin olmasinin kendilerini gururlandirdigini belirtti.

Kaynak: AA