Koca Seyit'in Torunlarina 'Koca Seyit' Tiyatrosu

Balikesir’in Havran ilçesinde Seyit Onbasi’nin vefatinin 82. yildönümündeki etkinlikler çerçevesinde, tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü.

Koca Seyit'in Torunlarina 'Koca Seyit' Tiyatrosu
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Çanakkale Savaslari Arastirma ve Tanitma Toplulugu ögrencileri, sosyal sorumluluk projesi olarak hazirladiklari Koca Seyit gösterimini okul bahçesinde ögrencilere sunuldu. Hak-Is Hizmet-Is Sendikasi Kocaseyit Ilkokulu ve Kocaseyit Ortaokulu bahçesindeki tiyatyal sunumdan önce Ilçe Milli Egitim Müdürü Yusuf Söbüoglu, Koca Seyit’in memleketinde görev yapmanin, onun hemsehrisi olmanin hakli gururuna ve gerektirdigi sorumluluklara dikkat çekti. Üniversite ögrencilerine tesekkür ederek basarilar diledi.

“Sirtlandin Besmeleyle koca topu, Bu nasil bedendir, bu nasil yapi? Bilmem çelikten mi kolunun ipi? Koca adam, sirrini söyle! Bu hangi sevdanin yangini böyle? Söyle Koca Seyit, söyle bir hele! Kara sevda midir düsürdügün kalbe? Imandan mi vatandan mi de hele? Söyle koca adam sirrini söyle! Bu hangi sevdanin yangini böyle?”

Misralariyla baslayan siir esliginde Seyit Onbasi’yi Koca Seyit yapan kahramanlik öyküsünün aktarildigi gösteriyi ögrenciler, büyük heyecan ve merakla izleyip, alkislariyla üniversiteli abilerine, ablalarina gösteri için tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA