Baskan Dagtekin, Adiyaman'in Il Olusunun 67. Yil Dönümünü Kutladi

AK Parti Adiyaman Il Baskani Mehmet Dagtekin, Adiyaman’in 1 Aralik 1954 tarihinde Malatya’dan ayrilarak il olusunun 67. yili nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Baskan Dagtekin, Adiyaman'in Il Olusunun 67. Yil Dönümünü Kutladi
Mesajinda Adiyaman’in çesitli uygarliklara ev sahipligi yaptigini, arkeoloji, tarih, doga ve ekoloji zenginligiyle paha biçilemez bir il oldugunu ifade eden Baskan Dagtekin, “Aslinda tarihsel sürece baktigimiz basta Perre Antik Kent olmak üzere bir çok uygarliga ev sahipligi yapmis olan Adiyaman’imiz il olma hüviyetinin çok daha öncelere dayandigini rahatlikla söyleyebiliriz. Bunun en bariz örneklerinden biri olan Samsat ilçemizdir. Sümerler döneminde Hitit Kralliginin merkezi konumunda bulunan bu bölgelerimiz Osmanli döneminde ise sancak merkezi haline gelmistir. Bizim için aslolan ise tarihi ve kültürüyle zengin olan ilimizin sahip oldugu olagan üstü meziyetleri, imkanlari ve farkliliklari ortaya çikarmaktir. Allah’a hamdolsun AK Parti hükumetimizin 19 yillik iktidari döneminde her alanda gelisen, dönüsen bir Adiyaman’i insa ettik. Etmeye devam ediyoruz. Egitimden sagliga, ulastirmadan enerjiye, tarimdan spora, sosyal konutlardan sosyal devlet uygulamalarina kadar her alanda Adiyaman’imiza çag atlattik. AK Parti dönemi öncesi hayal denilen birçok proje AK Parti döneminde gerçeklesti. AK Parti dönemi öncesi her daim siyasi popülizmden öteye gidemeyen Nissibi Köprüsü yine bizim dönemimizde insa edilerek adeta gönül köprüsü olmus ve Adiyaman’i çikmaz sokak olmaktan çikarmistir. Hali hazirda devam eden baglanti yollarinin bitirilmesi ile insallah Adiyaman önemli bir kavsak ve cazibe merkezi olacaktir.

Ayni sekilde saglik alaninda da dev yatirimlar Adiyaman’imiza kazandirildi. 2003-2019 yillari içerisinde: 9 Hastane, 1 Agiz ve Dis Sagligi Merkezi (ADSM), 1 Ilçe Saglik Müdürlügü, 3 Toplum Sagligi Merkezi, 26 Aile Sagligi Merkezi, 9 Acil Saglik Hizmetleri Istasyonu, 4 Saglik Evi ,7 adet ise saglik tesisleri kuruldu. Toplamda saglik yatirimlarina toplam 465.927.905 TL yatirim yapildi. Yillari yili disari sevklerle vatandaslarimizin magduriyeti 2015 yilinda hizmete açtigimiz Egitim ve Arastirma Hastanesi ile son buldu. Tüm dünyayi kasip kavuran pandemi döneminde bu hastane yatirimlarimizin önemini bir kez daha görmüs olduk. Yine pandemi dönemine ragmen saglik yatirimlarimiza hiz kesmeden devam ediyoruz. Egitim ve Arastirma Hastanemizin hemen yani basina insa edilen 300 yatakli Kadin Dogum Hastanemizin insaati hizla devam etmektedir. 55 Dönümlük arazi üzerinde kurulan 300 Yatakli Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi, 4 farkli binadan olusan bir saglik kompleksiyle birlikte bu alan adeta saglik kampüsüne dönüsecektir. Bir tarim kenti olan Adiyaman’imizda bilhassa sulama projeleri üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Devlet Su Isleri Genel Müdürlügü tarafindan 2003-2021 yillari arasinda Adiyaman’a toplam 1 milyar 939 milyon yatirim yapilarak 76 tesis, hizmete alinmistir. Bu tesisler 4 içme suyu, 4 baraj, 2 gölet, 6 sulama tesisi 1 arazi toplulastirma, 44 taskin koruma tesisi ve 15 HES tesisidir. Yillik 33 milyon m3 içme ve kullanma suyu temin edilerek 300 bin kisiye içme kullanma suyu temin edilmistir. Barak depolama kapasitemiz 4.24 milyon m3, gölet depolama kapasitemiz 1.3 milyon m3 hacme ulasmistir. Toplam 111 bin 700 dekar arazi sulamaya açilmis yillik 91 milyon 100 bin TL zirai artisi saglanmistir. Son olarak Adiyaman’imizin mega projelerinden biri olan Koçali Barajimiz ile ilgili önemli bir asamayi daha geride biraktik. Yapim çalismalarina hiz verilen Adiyaman’in bereketli topraklarina can suyu katacak Koçali Baraji’nda sulama kanali tünellerin insaatina baslanmasiyla çok önemli bir viraji daha geride birakmis olduk.

Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in bizzat takipçisi oldugu projeyi insallah en kisa sürede bitirmis olacagiz. Bu ve buna benzer bir çok projeyi kazandirdigimiz ve hali hazirda devam eden projelerin bitirilmesiyle Adiyaman’imiz sosyo-ekonomik gelismisligi bakimindan çok daha iyi noktalara gelecegine inaniyoruz. AK Parti Il Baskanligi olarak bu projelerimizi titizlikle takip etmeye devam edecegiz. Bizlere memleketime hizmet etme imkani veren Allah’a hamd ediyor, sehrimizi daha iyi yerlere tasima noktasinda üzerimize düsen her seyi heyecanla yapmakta oldugumuzu belirtmek istiyorum. Güzel sehrimin her bir ferdini sevgiyle selamliyor, bu vesile ile kültürlerin ebrusu, medeniyetlerin bulustugu, etkilesimin köprüsü, her yönü ile övgüye layik olan Adiyaman’imizin il olusunun 67. yilini kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA