Adana'da Emniyet Kemeri Takmayanlara Ceza Yerine Simülasyon

Adana’da polis ekiplerince yapilan yol kontrolünde, emniyet kemeri takmadigi için çevrilen sürücüler, simülasyon aracina bindirildi. Kaza sirasinda, kemer takili oldugunda ve olmadiginda neler yasandigi gösterildi.

Adana'da Emniyet Kemeri Takmayanlara Ceza Yerine Simülasyon
Adana Emniyet Müdürlügü’ne bagli Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri, merkez Seyhan ilçesine bagli Atatürk Caddesi’nde emniyet kemeri denetimi gerçeklestirdi. Ekipler, araçlarinda emniyet kemeri takmayan vatandaslari ceza kesmek yerine kaza aninda takla atan otomobilde neler oldugunu yasatan simülasyon araci götürüldü.

Araca binen vatandaslar, kaza sirasinda kemer takili oldugunda ve olmadiginda neler yasandigi gördü.

Simülasyon aracindan indikten sonra gazetecilere konusan Gülay Tapanyigit, “Çok büyük bir korku hissettim. Sakin ama sakin emniyet kemersiz bir yere gitmeyin. Pisman oldum emniyet kemeri takmadigima. Bundan sonra emniyet kemersiz asla. Bir hareketinize bakar” dedi.



“300 metreye gitsem bile takacagim”

Simülasyona katilan Necla Baskan isimli vatandas ise hayatinin biran film seridi gibi gözünün önünden akip gittigini söyledi.

Baskan, “Bir an gerçekten her sey bitti sandim. Film seridi gibiydi her sey. Biran hayat bitti sandim. Oysa hayat bir harekete bakiyor. Yasamak, bunu fark etmek için illa böyle bir sey yasamamiz mi lazim. Sanirim artik her bindigim an 300 metrelik bir yola gitsem bile takacagim” diye konustu.

Trafik Denetleme Sube Müdürü Aydin Sahin, “Vatandaslarimiza emniyet kemerinin önemini anlatan bilgilendirme faaliyetlerinde bulunuyoruz. Bütün vatandaslarimizdan emniyet kemerlerini takmalarini, daha duyarli olmalarini istiyoruz. Bizim amacimiz asla ceza yazmak degil. Emniyet kemerinin koruyuculugunu anlatmak adina bilgilendiriyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA