Savas Magduru Muhammed Ameliyati Için Istanbul'da Özel Hastaneye Sevk Edildi

Tedavisine Samsun'da baslanan Suriyeli 15 yasindaki Muhammed Sehabi: 'Fizik tedaviden sonra daha iyi oldum. Ameliyatlardan sonra daha iyi olacagima inaniyorum' 'Ameliyattan sonra iyi olursam okula da gitmek istiyorum. Burada hastane gibi degildi, aile gibiydik. Evimde gibi kaldim, herkesten çok memnunum'

Suriye'de iç savasta uçak saldirisi sonucu omuriliginin zarar görmesiyle engelli olan 15 yasindaki Muhammed Sehabi, Samsun'daki hastaneden gerekli ameliyatlarin yapilmasi için Istanbul'a sevk edildi.

Hikayesini Anadolu Ajansinin duyurdugu Sehabi'nin tedavisi, Saglik Bakanligi koordinasyonunda Romatem Samsun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde uzmanlardan olusturulan heyet tarafindan yaklasik 4,5 ay sürdürüldü.

Merkezdeki uzmanlarin, yürüyebilmesi için ilerleme kaydeden Sehabi'nin tamamen sagligina kavusmasi için omurilik ve kalça ameliyati yapilmasina karar vermesi üzerine Saglik Bakanligi ile irtibata geçildi.

Bunun üzerine Saglik Bakanligi, Muhammed ve annesi Um Muhammed Sehabi'yi 112 Acil Servis ambulansiyla Istanbul'daki özel hastaneye sevk etti.

Sevk öncesi AA muhabirine yasadigi mutlulugu anlatan Muhammed Sehabi, agri ataklarinin geçecegine ve sagligina kavusacagina inandigini söyledi.

Sehabi, "Fizik tedaviden sonra daha iyi oldum. Ameliyatlardan sonra daha iyi olacagima inaniyorum. Insallah ondan sonra fizik tedaviye devam edecegim. O zaman normale dönebilirim. Ameliyattan sonra iyi olursam okula da gitmek istiyorum. Burada hastane gibi degildi, aile gibiydik. Evimde gibi kaldim, herkesten çok memnunum. Tedaviden çok fayda gördüm." diye konustu.

Anne Um Muhammed Sehabi de Türkiye'ye tesekkür ederek, "Çok mutluyum. Allah razi olsun. Herkes yardim etti bize. Çok heyecanliyiz. Insallah oglumun agrilari geçer ve sagligina kavusur. " ifadelerini kullandi.

AA'nin, Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçe merkezinde henüz 10 yasindayken hava saldirisi sirasinda vücuduna sarapnel parçasinin isabet etmesi sonucu engelli olan Muhammed'in hikayesini 10 Haziran'da duyurmasinin ardindan, Saglik Bakanligi ve Gaziantep Valiligi koordinesinde Romatem Saglik Grubu harekete geçmisti.

Kilis'in Elbeyli ilçesindeki Çobanbey Sinir Kapisi'ndan Türkiye'ye giris yapan Muhammed, Il Saglik Müdürlügü Suriye Görev Gücü Baskanliginin hasta nakil araciyla Gaziantep'e, oradan da Saglik Bakanliginin ambulansiyla 17 Haziran'da Samsun'a getirilmisti.
Kaynak: AA