Cumhurbaskani Erdogan IYI Parti'li Türkkan'in Küfür Ettigi Sehit Ailesi Ile Telefonda Görüstü Açiklamasi

'Sehitlerimize, sehitlerimizin bacilarina bunlar en ufak bir hakarette bulunamazlar, bunlarin alnini karislariz. Gereken ne ise sonuna kadar yapacagiz. Bu adamin bu parlamentoda yeri olamaz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, IYI Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'in küfür ettigi sehit ailesinden Ahmet Gümren ile telefon görüsmesi gerçeklestirdi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer, Çelik, Türkkan'in sehit Isa Gümren'in agabeyi Tahir Gümren'e küfür etmesinin ardindan, sehidin Adana'nin Kozan ilçesinde yasayan diger kardesi Ahmet Gümren'i ziyaret etti.

Çelik, ziyareti sirasinda Ahmet Gümren'i, Cumhurbaskani Erdogan ile telefonda görüstürdü. Cumhurbaskanin Erdogan, görüsmede, sunlari kaydetti:

"Ahmet Bey öncelikle ben bu namus fukarasi adama her yerde gerekeni söyledim. Bugün Bosnak dernekleriyle bir toplantim vardi. Orada da yine bütün o derneklerin baskanlarina söyledim. Arkadaslarim da gerekenleri söylüyorlar. Ancak çarsamba günü benim grup toplantim var. Orada zaten tepeden tirnaga bunlara ne gerekiyorsa yapacagiz. Bizim sehitlerimize, sehitlerimizin bacilarina bunlar en ufak bir hakarette bulunamazlar, bunlarin alnini karislariz. Gereken ne ise bunlara zaten sonuna kadar yapacagiz. Bundan geri adim atmamiz mümkün degil. Yok görevden almislar... Bu adamin bu parlamentoda yeri olamaz. Biz gereken neyse onu yapacagiz. Ama asil önemli olan, gerek bu adamin bu parlamentoda yerinin olmayisi gerek genel baskaninin da her seyden önce kendi üzerine düsen görevi yapmasi."

Sehidin kardesi Ahmet Gümren de "Tek dilegimiz budur Sayin Reisim. Allah razi olsun. Size güveniyoruz. Sirtimizsiniz. Insallah geregi yapilir. Bizim milletvekillerimiz de insallah bir önerge verirler. Bunun milletvekilligi düssün istiyoruz. Tek dilegimiz budur. Öyle bir çati altinda bulunmasini istemiyoruz." ifadelerini kullandi.

- "O özür bile dogru düzgün dilenmiyor"

Ömer Çelik ise ziyaretinde, sehit Isa Gümren'e Allah'tan rahmet, ailesine bassagligi temennisinde bulundu.

Program dolayisiyla bulundugu Kozan'da sehidin bir diger kardesi olan Ahmet Gümren'in ikamet ettigini ögrenince kendisini ziyaret etmek istedigini dile getirdi.

Sehidin ailesine yapilan bu çirkin saldirinin milletin tamamina yapildigini belirten Ömer Çelik, su degerlendirmelerde bulundu:

"Dolayisiyla bu sadece bir kisiye, bir aileye degil, tüm milletimize, sehitlerimize ve onlarin aziz hatiralarina yapilmis bir saldiridir. O sebeple herkes gördü ki milletimizin her ferdi, her kesimden insanimiz bunu siddetle lanetledi, kinadi. Bu affedilmeyecek bir çirkinlik olarak birilerinin sabikasina yazildi. Bu tip durumlarda gönül arzu ediyor ki en azindan böyle bir hata yapildigi zaman gerçek bir pismanlikla bir özür dilensin ama maalesef o özür bile dogru düzgün dilenmiyor. Orada bile bir üste çikma gayreti, piskinlik söz konusu oluyor. Bu çok üzücü bir sey. Herkesin kendi alnina yapistirdigi bir etiketi seçmesiyle ilgili bir sey. Her zaman söyledigimiz gibi, aziz sehitlerimizin hatirasini, devletimizin ve milletimizin hayatinda asla unutmayacagiz. Bunu her zaman çok aziz bir hatira olarak tasiyacagiz ve ifade edecegiz. Sehidimizin ailesine yapilan o çirkin saldiri da milletimizin tamami tarafindan lanetlendi ve mahkum edildi. Bir kere daha tüm sehitlerimize rahmet diliyoruz. Ailemizin sahsinda tüm sehit ailelerimizin yaninda oldugumuzu bir kere daha ifade ediyoruz."
Kaynak: AA