Son 24 Saatte Korona Virüsten 200 Kisi Hayatini Kaybetti
Saglik Bakani Fahrettin Koca, son 24 saatte 200 kisinin korona virüsten hayatini kaybettigini, 25 bin 304 de yeni vakanin oldugunu açikladi.

En az 2 doz asisini olmus 18 yas üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye’de 2. doz asilama ortalama yüzde 79,25 oldu. 1. doz ortalamasi yüzde 89,62 olurken, 1., 2. ve 3. doz asisini olan vatandas sayisi toplamda 117 milyon 378 bin 532’e yükseldi.
“ASILAMADA ILK SIRADA ORDU VAR”
Verilerde, asilamada önde giden illere de yer verildi.
Bakanligin tablosuna göre yüzde 83,4 ile Türkiye’de en çok asilamanin gerçeklestirildigi Ordu’yu Amasya, Mugla, Kirklareli, Osmaniye, Çanakkale, Eskisehir, Balikesir, Zonguldak ve Edirne takip etti.
“EN DÜSÜK ASILAMA SANLIURFA”
Bakanligin tablosuna göre yüzde 54,1 ile Türkiye’de en az asilamanin gerçeklestirildigi Sanliurfa’yi, Batman, Diyarbakir, Siirt, Mus, Bingöl, Mardin, Bitlis, Agri ve Bayburt takip etti.
Saglik Bakani Koca, sosyal paylasim sitesi Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, “Salgin gündeminden yoruldugunuzun farkindayiz. Siz tedbirlere uyun, asinizi olun; yapilmasi gereken baska ne varsa o görev bizim. Covid-19 testleri, hastalarimizin tedavisi, Turkovac’in yaygin kullanima hazirligi devam ediyor. Hedefimiz, su günlerin bir an önce unutulmasi” dedi.
(Musa Erdogan/IHA)
