Pamukkale Belediyesinden 'Pamuk Eller Üretiyor' Projesi

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdogan ve Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki arasinda “Pamuk Eller Üretiyor” projesinin protokolü imzalandi. 2021 Yili Sosyal Gelisim Programi ile gerçeklesecek olan bu projede yeterli ölçüde degerlendirilemeyen ve katma deger açisindan eksik kalan ürünlerin dezavantajli kadinlar araciligiyla yüksek katma deger elde etmesi amaçlaniyor.

Pamukkale Belediyesinden 'Pamuk Eller Üretiyor' Projesi


Pamukkale Belediyesi, GEKA ve Sanayi ve Teknoloji Bakanligi isbirligi ile yeni bir projeyi daha hayata geçiyor. Pamuk Eller projesi ile Pamukkale ilçesinde geleneksel yöntemler ile tarimsal üretim yapan dezavantajli kadinlarin ürettikleri ürünlerine katma deger kazandirilacak. Bu amaç dogrultusunda, Pamukkale ilçesinin Pinarkent mahallesinde atil durumda olan Pamukkale Belediyesine ait eski belediye binasinin alt yapi çalismalarinin yapilarak, bir endüstriyel mutfak ve paketleme tesisi kurulacak ve Pamukkale Kadin Üretim Merkezi (PAKÜM) olusturulacak. Olusturulan bu merkezde kadinlarin yenilikçi pazarlama yöntemleri ve e-ticaret gibi konularin yani sira ürün senaryosu, sosyal medya dili, kurumsal kimlik kazanma ve katma degeri yüksek ürün elde etme konularinda egitimler almalari saglanacak. Proje sonucunda katilimci olan 50 kadinin egitimler sonrasi bir kadin kooperatifi olusturmasi hedefleniyor. Pamukkale Belediyesi üretilen ürünlerin satisi kisminda da kadin katilimcilarin destekçisi olacak.

“Kadinlarimizin yanindayiz”

Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, “Pamukkale Belediyesi olarak “Pamuk Eller Üretiyor” sloganiyla bir proje hazirladik. Güney Ege Kalkinma Ajansi’nin 2021 Yili Sosyal Gelisimi Programi kapsaminda gerçeklestirilmesi yönündeki protokolü imzaladik. Pamukkale ilçemizde tarim ürünler konusunda ucu alinmaz bir konumda. Ilçemiz de tarimla ugrasan, dezavantajli kadinlarimiz ile kendisi ya da aile bireylerinden biri engelli olan kadinlarimizin ürettigi ürünlere katma deger katmak için egitimler de saglayacagiz. Egitimler ve alt yapi çalismalarindan sonra kadinlar kooperatifi kurulacak Belediyemiz yürütücü pozisyonunda olacak. 8 ay içerisinde alt yapi ve üst yapi çalismalarini tamamlamis olmayi hedefliyoruz. Ilçemizdeki yetistirilen tarim ürünlerinin kurutulmasi, paketlenmesi, farkli aromatik tatlar ortaya koyulmasi bu ürünlerin uluslararasi piyasaya pazarlanmasi konusunda ciddi bir çalismaya imza atmak arzusundayiz. Dezavantajli kadinlarimizin yetistirilmesi, onlara farkli vizyonlar olusturulmasini amaçliyoruz. Umuyorum ki çok kisa süre içerisinde yüz güldüren haberlere imza atmis oluruz” dedi.

Kaynak: İHA