Karabag Zaferinin Yil Dönümü New York'ta Kutlandi

ABD'de yasayan Azerbaycanlilar, Karabag zaferinin birinci yil dönümünü New York'ta kutladi.

Brooklyn'de bir araya gelen Azerbaycanlilar, araçlariyla konvoy olusturarak, Azerbaycan bayraklariyla sehri dolasti.

Azerbaycanlilar, Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan'in Karabag savasi öncesi Susa kentinde yaptigi halaya atifla, Brooklyn Köprüsü'nü araçlarinin üzerinde halay çekerek geçti.

Köprünün karsisindaki Bowling Green Parki'na ulasan Azerbaycanlilar, buradaki ünlü Borsa Bogasi'nin yaninda Azerbaycan bayragini göndere çekti ve Karabag Türküsü okudu.

- "Azerbaycanlilarin bir bayrami varsa o da bu bayramdir"

Etkinligin organizatörlerinden Azerbaycan New York Cemiyeti Baskani Ercan Yerdelenli, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Bu, sadece bizim Azerbaycanlilarin degil, tüm dünya Türklügünün bayrami. 30 yil boyunca bizler Ermeniler tarafindan bu konuda biraz asagilaniyorduk. Çünkü bizim 1000 yillik kadim Türk yurdu Ermenilerin isgali altindaydi. Geçen sene kahraman Türk ve Azerbaycan askeri bu isgale son verdi." ifadesini kullandi.

Karabag zaferinin tüm dünyada kutlandigini ancak New York'ta daha çok ses getirecegini düsündüklerini söyleyen Yerdelenli, bu hafta içinde Miami, Chicago, Houston gibi önemli sehirlerde de çesitli organizasyonlar olacagini belirtti.

Yerdelenli, cumartesi aksami zafer için bir yemek vereceklerini ve yarin konser düzenleyeceklerini kaydederek, "Azerbaycanlilarin bir bayrami varsa o da bu bayramdir. Gerçek manada bir bayramdir. Uzun senelerdir ilk defa Azerbaycan ordusu düsmani yenerek bir zafer kazanmis oldu." degerlendirmesinde bulundu.

Karabag zaferinin haberini ilk aldiginda göz yaslarina hakim olamadigini dile getiren Yerdelenli, Anadolu Ajansina da uzun yillardir Azerbaycan ile ilgili yaptigi haberler için tesekkür etti.

Kaynak: AA