Motivasyon Tiri Çerkeslerle Bulustu

Kütahya’nin Simav ilçesine 35 kilometre uzaklikta bulunan Kiçir köyü, motivasyon tirini misafir etti.

Motivasyon Tiri Çerkeslerle Bulustu
Dumlupinar Üniversitesi Simav Meslek Yüksek Okulu Ögretim Görevlisi Kudret Armagan tarafindan gerçeklestirilen motivasyon egitimi ve uygulamasi, Çerkesler tarafindan yogun ilgi gördü.

Motivasyon egitimine ögrencilerle birlikte velilerin de katilmasiyla birlikte, 67 yasindaki Metin Canbulut’un akordiyonu esliginde ögrencilerin sergiledigi Çerkes halk danslari renkli görüntülere sahne oldu.

Ögretim Görevlisi Armagan, motivasyon egitimleriyle 10 binlerce çocuga ulastiklarini ve hedeflerinin büyük oldugunu belirterek, Türkiye’nin 81 ilindeki egitimleri tamamladiktan sonra, bu etkinligi yurt disina tasimak istediklerini ifade etti.

Kiçir köyünde 7’den 70’se katilimin saglandigi motivasyon egitimi kapsaminda, AFAD Enformasyon Memuru Ugur Tunca, Sosyal Hizmetler Müdürü Bilge Sapmaz ile Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Sapmaz tarafindan bilgilendirme konusmalari yapildi.

"Kiçir’de hayal bile edemeyecegimiz bir etkinlik gerçeklestirildi"

Kiçir köyü Muhtari Rauf Buhan, en büyük hayalinin Çerkes kültürünü yasatmak oldugunu ifade etti.

Buhan, “Motivasyon tiri Hatay’da, Kibris’ta, Istanbul’da derken, Akdag’in zirvesindeki Kiçir’de de hayal bile edemedigimiz bir etkinlik gerçeklestirdi” dedi.

Kiçir Köyü Tarimsal Kalkinma Kooperatifi Baskani Mehmet Kurnaz, motivasyon tirinin Kiçir köyüne gelmesinde katkisi olanlara tesekkür etti.

Motivasyon egitiminin son etkinligi olan hayallerin uçurulmasindan sonra, Metin Canbulut’un akordiyonu esliginde Ensar Yüksel, Eylül Kul ve arkadaslarinin Çerkes dansi gösterileriyle program sona erdi.

Dumlupinar Üniversitesi Simav Meslek Yüksek Okulu Ögretim Görevlisi Kudret Armagan, Kütahya Valiligi tarafindan hizmete sunulan Motivasyon tirinin, bölgenin tek Çerkes köyü olan Kiçir’e geldigini, bunun heyecanini ve mutlulugunu yasadiklarini ifade etti.

Armagan, “Motivasyon tirina 7’den 70’se vatandaslarin katilimiyla, yeni bir projeye daha imza atmis olduk. Iletisim ve stres egitimi ile hazirlanan oyunlar sonunda, Kiçir köyünün güzel bir sürprizi olan dans gösterisi muhtesemdi. Motivasyon tiri, Kiçir köyünden çok güzel anilarla ayrilacak ve yoluna devam edecek” diye konustu.

Kaynak: İHA